canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

American Authors - Seasons

American Authors'u uzunca bir süre dillerde dolanan şarkıları Best Day Of My Life ile yaşadıkları güçlü çıkışla tanıdık. 1 Şubat'ta meraklı bekleyenleriyle buluşan Seasons, Island yapım şirketinin imzasını taşıyor.



Mayıs 2018'de yayınlanan, albümün ilk teklisi Deep Water, bize bu albümün önceki çalışmalardan farklı olacağının mesajını açıkça vermişti. Seasons hem içerdiği karanlık tınılarla grubun önceki çalışmalarından ayrılıyor hem de hayranlarını özledikleri tanıdık seslerle buluşturuyor. Albüm Nashville yakınlarında bir dağın yamacındaki stüdyoda kaydedildi. Ormanla çevrili ve büyüleyici doğa manzarasına bakan bu yerde kaydedilen albüm, ismini doğanın 4 mevsiminin keşfinden alıyor.

Albüm 80'lerin elektroclash müzik tarzından izler taşıyan Stay Around'la açılışı yapıyor. Dans pistinde ışıkların altındaymış gibi hissettiren bu şarkıyı yine aynı tarzda ama daha yavaş ve romantik bir şarkı olan Say Amen takip ediyor. Karanlık hisler uyandıran şarkıda Kanadalı şarkıcı Billy Raffoul ile Zac Barnett'in düetine tanıklık ediyoruz. Albümün ilerleyen dakikalarında karşımıza çıkan ve eğlenceli bir dans şarkısını andıran I Wanna Go Out, hareketli melodisiyle ve mutluluk veren havasıyla albümün genel gidişatındaki karanlık temanın biraz dışına çıkıyor. I Wanna Go Out bir bakıma American Authors'ın ikonik teklisi Best Day Of My Life gibi neşeli şarkıların gruba aslında ne kadar yakıştığını fark etmemizi sağlıyor. Bunu takip eden Neighborhood'da ritim yavaşlıyor, ışık azalıyor ve albümün genel havasına dönüş yapılıyor. Karanlık sözlere sahip şarkı, albümün diğer şarkılarıyla uyumlu bir bütünlük içinde. Piyano girişiyle başlayan Can't Stop Me Now, yalnız söylenen nakaratı ve ritmik vuruşlarıyla bize Queen'in meşhur şarkısı Don't Stop Me Now'ı anımsatıyor.

Grubun solisti Zac Barnett'dan Seasons için şu sözleri duyuyoruz: "İnsanların American Authors'ın farklı bir yanını görmelerini istiyorum. Bu albümde iletmek istediğimiz mesajı grubumuz için yeni bir yolla ve daha heyecanlı bir şekilde iletmeye çalıştık ve umarım dinleyenler burada umut veren bir mesaj olduğunu fark edebilirler. En sevdiğim sanatçıları dinlemek zor zamanlarda bana hep yardımcı oldu. Bence bu en iyi terapiydi. Geçmişte bunu bizimle yaşayan hayranlarımızı gördüm ve umuyorum ki bunu yapmaya Seasons'la da devam edecekler. Bu bizim için nihai amaç."

Seasons bize gösteriyor ki American Authors kesinlikle yeni bir şeyler denemekten korkmayan bir grup. Onlara mutlu şarkılar mı yoksa bu karanlık hava mı daha çok yakışıyor, bu epey öznel bir soru. Ancak bu yeni deneyimden hiç de fena olmayan bir iş çıkardıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.