canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Weezer - Weezer (The Teal Album)

Weezer, Pacific Daydream’den sonra bizleri çok bekletmeden cover albümüne kavuşturdu. Altın yıllar yolculuğuna bilet olan bu albüm The Turtles, TLC, Michael Jackson gibi efsaneleri ziyaret etmekte.



2019’da açılan bir zaman kapsülü etkisi yaratan albümde 60’lar, 70’ler ve 80’ler müziğinin en iyileri var. Albümdeki birçok şarkı pop kökenli olmasına rağmen Weezer ile harmanlanarak yeni bir hale bürünüyor. Özellikle Take On Me öyle efsanevi bir dönüş yaptı ki Billboard En İyi Rock Şarkıları’nda 37. haftada 13. sıraya geldi.

Zaman yolculuğuna başlarken pilot koltuğunda Africa var. Bu yorum her ne kadar dinleyenleri tatmin etmese de bu albümün ilk teklisi! Şarkı kulağa huzurlu bir giriş yaparken "Hurry boy, it's waiting there for you" kısmına gelince ayağa kalkıp eşlik etmeye başlıyoruz. Albümdeki en başarılı yorum olmasa bile Africa her zaman gönüllerdeki özel yerini koruyor. Buram buram 80’ler kokan bu albümün ikinci durağı Tears For Fears. Everybody Wants To Rule The World’un sakin ve yumuşak ritmi ile başlayıp çok uzaklaşmadan sadece gitar ve davulun sesini biraz açıyoruz. Ekip, Tears For Fears ile aynı hissi biraz daha rockvari bir hava katarak bize verirken sona doğru aynı sakin ritimlerle bu duraktan ayrılıyoruz.

Happy Together ile yıllar yolculuğuna devam ederken bir an The Turtles’dan dinlediğinizi düşünebilirsiniz. Orijinaliyle aynı şekilde huzurlu bir giriş ile başlayıp nakaratta yükselen bu yorum The Turtles’ı aratmıyor. Yorumlarda olduğu gibi minik farklılıklar elbette var fakat Weezer dinleyeni tatmin etmeyi başarıyor. Pop ağırlıklı bu şarkıdan sonra albümün en şaşırtıcı ismi Paranoid. Black Sabbath’tan bir şarkı içermesi bu albümü farklı hale getiriyor. Albümdeki en başarılı yorum olma ödülüne aday olan bu şarkının, heavy metal özelliklerinin yok edilmeden Weezer'ın kendine has tarzı ile harmanlandığı ortada. Eğer Black Sabbath ekibi bu yorumu dinlerse hüsrana uğramayacağı kesin!

Ekip, kızların gücü dediğimizde aklımıza gelen TLC’den No Scurbs’ı es geçmemiş. R&B efsanesi olan bu şarkıyı biraz daha rock etkileriyle yorumlamış olsa da Cuomo’nun sesiyle de aynı etkiyi hissedebiliyoruz. Kızların gücü dediğimizde TLC ve popun kralı dediğimizde ise akla gelen ilk isim Michael Jackson oluyor tabii ki. Billie Jean bu albümde bizi ağırlayan isimlerden. Şarkı ne kadar çok yoruma sahip olsa da her zaman ilk tercihimiz Jackson oluyor. Kulaklara pop etkisiyle kazınan bu şarkıya biraz daha ağır davul ve gitar sesi ekleyen ekip Popun Kral'ını anma görevini hakkıyla yerine getiriyor.

Bizi geçmiş yıllardaki anılara götüren Weezer, başarılı bir iş ortaya koyuyor. Ağırlıklı pop şarkıların seçildiği bu albümde kendi tarzını göstermekten çekinmeyen ekip, arayı çok açmadan 1 Mart’ta “Can’t Knock The Hustle” ve “Zombie Bastards” teklilerini yayınladıkları The Black Album adlı çalışmasını yayınladı.