canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Alicia Keys - ALICIA

Alicia Keys son albümü ALICIA'da, kim olduğunu ve nereden geldiğini keşfediyor. “Tamamen filtresiz” dediği bu çalışmayı olduğu gibi inceledik.



ALICIA da pandemi yüzünden ertelenen albümler kervanından. Martta yayınlanması planlanan albüm, 18 Eylül'de piyasaya çıktı. Albüm çıkana dek yayınlanan tekliler beklentiyi yüksek tuttu. Yayınlanan üçüncü tekli, Keys'in Ed Sheeran ile yazdığı Underdog. Radyo ODTÜ’nün de favorilerinden, pop-R&B karışımı tekli, sanatçının 2012’ye ait hiti Girl On Fire’ın tırmanışını yakaladı.

ALICIA herhangi bir müzik türüne ait değil. Keys’in yedinci stüdyo albümünde soul, R&B, pop, funk hatta Wasted Energy'de reggae bile dinliyoruz. İlk şarkı Truth Without Love, şarkı sözleri açısından sert bir giriş yapıyor. Hemen ardından gelen Time Machine ile zamanda geri gidiyoruz. Keys, bu şarkıyı yazarken Michael Jackson’dan ilham aldı ve o döneme funk yardımıyla geri döndü. Hem müziği hem sözleriyle bu şarkı adeta bir ilaç! Takıntıları umursamayan, özgürlüğe odaklanan Time Machine, herkese iyi gelecek.

No, we can't rewind, life ain't no time machine
But once you free your mind, there's beauty in everything


Alicia Keys bu albümde oldukça sade ve filtresiz ama tek başına değil. Albümde Khalid ve Miguel gibi sanatçılara başarılı isimlere rastlıyoruz. Ryan Tedder, Mark Ronson ve Taylor Swift ile çalışmış Noel Zancanella da yapımcılar arasında. Jill Scott'ta Alicia Keys’e oyuncu, şarkıcı ve şair Jill Scott hem eşlik ediyor hem şarkıya adını veriyor.

Alicia Keys bir önceki albümünde sosyal sorunlara değinmişti. ALICIA’da onu biraz daha politik görüyoruz. Juneteenth(Özgürlük Günü)'te yayınlanan Perfect Way To Die, bunun en güzel örneği. Şarkı, çocuğunu polis kurşununa kaybeden yaslı bir anneyi anlatıyor. Tüm dünya gibi George Floyd'un ölümünden etkilenen Keys, şarkı yapmak için daha önce hissetmediği kadar şiddetli bir dürtü hissettiğini söylüyor. ALICIA albümü Good Job ile sona eriyor. Şarkı günlük hayatta küçük ya da büyük bir işle uğraşan herkese adandı. O nedenle sözleri pandemi kriziyle beraber daha fazla anlam kazanıyor:

The mothers, the fathers, the teachers that reach us
Strangers to friends that show up in the end
From the bottom to the top, the listeners that hear us
This is for you, you make me fearless


ALICIA, Keys'in en kişisel albümü. Tüm yönlerini kabullendiği ve sevdiği bir dönemde olduğunu söyleyen sanatçı, herkesi aynısını yapması için yüreklendiriyor. Albüm bu yönüyle dinleyene iyimserlik ve empati aşılıyor. Pek çok müzisyenin aksine kendi hikayesini ve kişiliğini bize makyajsız ve filtresiz fotoğraflar kıvamında sunan sanatçının bu albümünü "beğen"iyor, şarkılarının hepimize ilham olmasını diliyoruz.