canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Coldplay - Music Of The Spheres

Uzaylıların gururu Coldplay, 10 yıldır devam ettirdiği uzay temasını Music of the Spheres ile dünya yörüngesinin dışına çıkardı. Emojili şarkı isimlerinden, uzaylı seslerine, BTS ve Selena Gomez gibi isimlerle iş birliklerine uzanan albümün sarmal galaksisine doğru ışık hızında giriş yapıyoruz!




Son 10 yıldan bu yana geleneksel rock seslerini geride bırakıp popüler müzikle flörtleşen Coldplay, bunu hep kendi çizgisinde yaptı. Bu albümde ise grubun vokali Chris Martin’in dediği gibi: Uzak bir güneş sistemini içeren, bilimkurgu konseptine sahip popüler müzik ile deneyselliğin çarpıştığı bir albümle bakışıyoruz.

Uzaylılara bu kadarı çok bile diyeceğimiz tematik albüm Music of the Spheres, her biri belirli bir şarkıya karşılık gelen dokuz gezegen, üç doğal uydu, bir yıldız ve bir bulutsu içeren The Spheres adlı kurgusal bir gezegen sisteminde geçiyor. Vokalist Chris Martin’e göre albüm konseptini evrendeki diğer sanatçıların nasıl olabileceğini merak etmesine neden olan Star Wars’tan ilham aldı.

Yeni albümün geleceğinin tahminini ilk tekli Higher Power sayesinde yaptık. Bu şarkıda, aşkın gücüyle potansiyelini en yükseklere çıkartan bir Chris Martin dinliyoruz. Higher Power’ın özel yanlarından biriyse şarkı henüz yayınlanmadan önce Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Fransız ESA astronotu Thomas Pesquet ile özel bir bağlantı sırasında ilk defa uzayda çalınması!

Gizemli görüşmelerin ardından beklenen bir iş birliği: Coldplay X BTS. Modern popun en çok konuşulan isimlerinin bu şekilde bir araya gelmesi başta elbette şaşırtıcı geldi. Fakat ulaşabilecekleri kitle ve yapabilecekleri işler düşünülünce mantıklı görünüyor. Aşkı ve onun zorluklarını anlatan My Universe, hepimizin bu evrende bir arada olduğunu hatırlatarak "We are all one in the universe’’ sözleriyle şarkıyı bitiriyor. Albümün 3. teklisi 12 saatten kısa bir sürede 12 milyon görüntülenmeyi aşarak vermek istediği mesajı herkese ulaştırmış gibi görünüyor.

Albümün bir diğer iş birliği de Selena Gomez ile gerçekleşti. Şarkı sözleri yazıldıktan sonra bir kadın vokale ihtiyaç olduğu düşünülüyor ve bu şekilde Gomez de uzay yolculuğuna katılıyor. Let Somebody Go, Chris Martin ve Gomez'in el yazısıyla yazılmış şarkı sözlerini içeren klibiyle geldi. Söylememiz gerekiyor ki sözler, ayrılığı tatmış herkesi derinden etkileyecek!

All the storms we weathered
Everything that we went through
Now without you, what on earth am I to do?
When I called the mathematicians and
I asked them to explain
They said love is only equal to the pain


Şarkıların bazılarıyla tanıştığımıza göre Music of the Spheres’in derinliklerine doğru yol almaya devam edelim. Albümdeki her şarkı The Spheres'ten bir gök cismini temsil ediyor ve bu temsile karşı hepsi ayrı bir isme daha sahip. Bu emojili şarkı isimleri için çok güzel bir özellik çünkü isimlerini başkasına anlatmakta büyük zorluk çekebilirdik!

Albümün son şarkısı olan ve gök cismi versiyonuyla aynı adı taşıyan Coloratura, Coldplay’den asla beklediğimiz bir şarkı değildi. Bu sefer Coldplay, Pink Floyd'un Dark Side of the Moon’u tadındaki prog-rock titreşimleriyle bir uzay destanı yarattı! Coloratura, dinleyenleri 10 dakika 18 saniyelik bir uzay turuna çıkartıyor. Müzik boyunca belli bir atmosfer ve ruh halini yaratmayı başaran grup için tek bir sözümüz var, oldu bu çocuklar!

1996’dan beri tanıdığımız Coldplay Music of the Spheres'te yaptığı iş birlikleriyle kendini yeni jenerasyona tanıtıp Coloratura ve Humankind ile eskileri selamlıyor! Grup yapay gezegenlerle, kendi kurgusal güneş sisteminin haritasını çıkaracak kadar ileri gitti. Bize de keşfedecek ve her dinlemede yeni heyecanlar yaratacak bir albüm bıraktı. Denemekten, kendini keşfetmekten yorulmayan Coldplay’in artık yörüngesinden çıkma vakti!