canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

The Fray - The Fray

Amerikalı alternatif rock grubu olan The Fray, 2009’da aynı ismi taşıyan The Fray albümünü yayınladı. Bu albüm ile Billboard listelerinde bir numaraya yükselen ekip dinleyicisini hüsrana uğratmayarak sevilen bir işe daha imza atıyor.



The Fray’in her zaman şahit olduğumuz sakin ve melankolik tarzının bu albümde de işlendiğini hissedebiliyoruz. Ekibin bu hüzünlü hikayeleştirme tutkusunu albümdeki çoğu şarkıdan görebilmek mümkün. Albüm, hasar görmüş ya da faydasız ilişkiler, gündelik hayatın mücadelesi, aile, Tanrı'nın varlığı gibi konular etrafında büyüyor. Her ne kadar hüzünlü olsa da ekibin bu tarzı albümü tek bir şarkıymış gibi ahenkli bir dinlence yapıyor.

Melankoli temalı albüm temeli rüyaya dayalı bir şarkı olan You Found Me ile duyuruyor kendini. Ekibin kurucu üyesi ve solisti olan Isaac Slade bir röportajında bu rüya hakkında şöyle diyor; “Bir sokak köşesinde Tanrı'ya rastladığımı gördüm. Bruce Springsteen'e benziyordu ve sigara içiyordu. Onunla dolaşmaya başladım ve 'Bu kadar kötü şeyler, bu kadar haksızlık olurken neredeydin?' diye sordum.” Bu rüya ve iyi insanların başına kötü şeyler gelmesi Slade’i sorgulamaya, kendi içinde bir tartışmaya itti. Bu tartışma sonucu “…Lost and insecure, you found me, you found me. Lying on the floor, surrounded, surrounded. Why'd you have to wait? Where were you, where were you?...” sözleri çıkageldi.

Albümün hüznüyle en göze çarpan üyesi Never Say Never’da saf aşk temasını görmemek mümkün değil. Ayrılıp tekrar tekrar bir araya gelen çiftlerin etrafında gelişen bu şarkı, iki kişi arasındaki güçlü bağı temsil ediyor. Ekibin gitaristi Joe King, Never Say Never’ın kaydı sırasında yaşadığı olay hakkında, “Stüdyoda bulunan indie'ci çalışanlar bir şeyler yapıyorlardı ve biz bu şarkıyı kaydediyorduk. Onlardan bir geldi ve ‘Dostum, bu şarkı çok özel.’ dedi ve ben de indie seven birinden bu yorumu aldığım noktada doğru bir şeylere sahip olduğumuzu hissettim.” Ekip gerçekten de doğru şeylere sahipti zira Never Say Never o sene Grammy İkili veya Grupla Yapılmış En İyi Pop Vokal Performansı Ödülü’ne aday oldu.

Popüler albümleri ölçmek zor ve aranabilecek şey şarkı sözlerinin ne denli güçlü olduğu. Bu albüm şarkı sözleri konusunda kendini kanıtlıyor ve tutarlılık bakımından yeterli ama herhangi bir yenilik ateşi yok. The Fray’de hiçbir içerik kaygısı görünmüyor fakat karamsar, hüzünlü ve sorgulayıcı tarzı kendi hayranları tarafından sevilse de yeni gelenleri kazanması için zorlayıcı.