canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?

Billie Eilish, 3 yıldır ilk albüme giden yolda repertuvarını oluştururken teklileri ve iş birlikleriyle adından söz ettirdi. Şarkılarının depresif ve melankolik yanı olsa da bu albümde Eilish, karanlık yönünün dışında eğlenceli tarafını da öne çıkarmış.



Albümün isminin de aslında karanlık bir tarafı olduğunu söylemek mümkün. Billie Eilish albümde kendi “tekin olmayan” dünyasına dinleyicileri de dahil etmek istediğini bu başlıkla veriyor. Yine de Eilish, ters köşe yapıp albümün başında kahkaha atmaktan da geri kalmıyor. Albümdeki şarkıların sözleri Billie Eilish ve kardeşi Finneas O’Connell’a ait. Şarkılarını kendi deneyimlerine dayanarak yazan kardeşler bu albümde özellikle Billie Eilish’in karabasanlarından ilham almış. Albüm boyunca Eilish’in aşkla, reddedilmeyle ve güvensizlikle mücadelesine tanıklık ederken onun bu mücadeleyi herkesten farklı şekillerde verdiğini göreceksiniz.

Bütün albüm gotik dans ritimleri, elektronik ses efektleri ve hafif bir melodiyle harmanlanmış. Albümün açılışı ise Eilish’in "I have taken out my Invisalign, and this is the album!" demesinin ardından gelen Eilish’e yakışan ürkütücü kahkaha ile oluyor. Bad Guy ise Billie Eilish’den normalde duymaya alışkın olduğumuzdan biraz daha pop kategorisine girebilecek bir şarkı ama kullanılan ses efektleri ve dalgalanmalar Eilish imzasını unutturmuyor. Ardından tempo düşüyor ve melodik vokaliyle sakinleştirici etkisi yaratan Xanny’i duymaya başlıyoruz. Şarkıdaki melodik saflık "too intoxicated to be scared" sözlerinden de anlaşılıyor.

You Should See Me In A Crown, Wish You Were Gay, When The Party’s Over ve Bury A Friend albümün genel teması olan anlatılası güç deneyimleri keşfetmeye oldukça uyan şarkılar. 8 ve Ilomilo Eilish’in başta attığı ürkütücü kahkahayı hatırlatırcasına dinleyicide albümü perili evde dinliyormuş hissi uyandırıyor. Listen Before I Go ile sakin bir şarkıdan beklenmeyecek intihar girişiminden bahseden sözleriyle sarstıktan sonra Eilish’in depresif ve melankolik dünyasına Goodbye ile veda ediyoruz.

Daha 17 yaşında olan Eilish daha önce de çalışmalarıyla karşımıza çıkmış olsa da ilk albümü olması açısından When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Billie Eilish’in müzik kariyeri için önemliydi ve bunun farkında olarak kendisinden beklenen bir albüm çıkardı. Eilish’in albümü hem eğlencenin hem de depresifliğin dengesinin sağlandığı bir albüm.