canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Norah Jones - Begin Again

Day Breaks albümünden 3 yıl sonra yedinci stüdyo albümüyle dönüş yapan Norah Jones, Begin Again ile dinleyicilerinin karşısına daha farklı çıktı. Bu albüm, Jones’un 2018’den 2019’a kadar çıkardığı teklilerinin bir toplaması olarak düşünülebilir.



Begin Again albümünde Jeff Tweedy ve Thomas Bartlett ile çalışan Jones, röportajlarında bu albümde daha farklı kayıtlar yapmak istediğini belirtti ve ortaya çıkan sonuç öyle de oldu. Norah Jones, şarkıların kayıtları için aylar boyunca stüdyoya kapanıp bir şeyler üretmeye çalışmaktansa 3 günlük aralarla birer birer kaydetmeyi tercih etti. Belki de böyle bir üretim yoluna gitmek Jones’un daha deneysel çalışmasına olanak sağladı. Albümde bildiğimiz Norah Jones şarkılarından daha farklılarıyla karşılaşıyoruz. En nihayetinde bir caz albümü olsa da elektronik tınıdan country tarzına kadar cazın farklı türlerle iç içe geçtiği bir albüm Begin Again.

Elektronik etkinin yoğun biçimde hakim olduğu şarkılardan biri albümün ilk şarkısı olan My Heart Is Full. Müzikal açıdan cazın ve elektronik tınının uyumuna iyi bir örnek olan bu şarkı, sonrasında gelecek güçlü şarkılar için bir hazırlık aşaması. Albüme ismini veren Begin Again ise sözlerle ortaya koyulan sorunların vurucu piyano sesiyle tamamlandığı bir şarkı. Ayrıca albümdeki en etkili sözlerden biri de bu şarkıda denilebilir. “Drank to clear my throat, Not to eat the word you wrote.” Jones’un ne kadar güçlü bir vokal olduğunu bir kez daha kanıtladığı şarkı It Was You.“And I knew it was you.” basit bir cümle gibi gelse de Jones’un sesi dinleyicide bambaşka duygular uyandırıyor. Bunun benzerini Wintertime’da da yaşamak mümkün.

Country esintili A Song With No Name ile dinleyiciyi şaşırtmasının ardından Jones sürprizlere devam ediyor. Bu sefer ritmik bir şarkı olan Uh Oh başlıyor ve Norah Jones’un R&B türünün de altından kalkabileceğine şahit oluyoruz. Bu şarkının bir başka özelliği ise, Jones’un bu şarkıda ilk defa auto-tune kullanması. Albümün son şarkısı ise Jones’un imzasını attığı bir aşk şarkısı olan Just A Little Bit.

7 şarkılık kısa ve farklı türlerin cazla harmanlandığı bir albüm Begin Again. Norah Jones’un bu albümde deneysel çalışarak ne kadar cesaretli ve ne yapmak istediğini iyi bilen bir müzisyen olduğunu kanıtladığını söylemek mümkün.