canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

LSD - Labrinth, Sia & Diplo Present... LSD

Labrinth, Sia ve Diplo solo kariyerleri bu kadar parıltılı devam ederken mayıs ayında yepyeni bir proje için kolları sıvadı. 2000’lerin ortasında böyle bir olaya tanık olsak muhtemelen anlam vermekte zorlanırdık fakat devir değişiyor, peki ya müzik?



Bu fantastik üçlünün bir araya gelişi aslında Sia ve Labrinth’in ortak bir projede görev almasına dayanıyor. İkili şarkı yazmak için bir araya geldiğinde daha farklı işlerde de birlikte çalışmaları gerektiğinin farkına varıyor. Ekibe Diplo’nun da eklenmesiyle 3 Mayıs 2018 tarihinde LSD adında yepyeni bir oluşum dünyaya geliyor. Grup, bir araya gelmesinin üzerinden henüz 12 ay bile geçmemişken 12 Nisan 2019 tarihinde Sony Music etiketiyle Labrinth, Sia & Diplo Present... LSD’i yayınlandı.

Günümüz pop müziğinin trendlerinden kopamayan Labrinth, Sia & Diplo Present... LSD, elektronik altyapısını melodram ile buluşturarak bizi psikedelik pop’un geçerli olduğu bir dünyaya götürüyor. Göze ilk çarpan detay Sia’nın güçlü ve eşsiz vokalinin albümü taşıyan en büyük faktör olması. Labrinth pürüzsüz, soulvari back vokali ile eksiklikleri kapatmaya çalışırken aynı zamanda Sia’nın ihtiyacı olan hareket alanını sağlamış oluyor.

LSD’nin adını ilk kez duyurduğu iki teklisi Genius ve Audio tahmin edilebilir ritmik örgüsü, alışagelmiş bas vurgusu ile bir üst perdeyi görmekte bir hayli zorlanıyor. Ekibin asıl çıkışını gerçekleştirdiği Thunderclouds ise eğlenceli ve bir o kadar kolay akılda kalan yapısı gereği 2018 yazının olmazsa olmazı oldu ama ne yazık ki Thunderclouds için övgülerimiz bununla sınırlı kalacak gibi. Albüm bütünlüğü açısından birbirini destekleyen şarkılar olsa da işin içinde Sia gibi bir figürün olduğu yerde çok daha fazlasını beklemek en doğal hakkımız. Albümde ilerlemeye devam ettikçe karşımıza çıkan Heaven Can Wait, No New Friends ve Angel In Your Eyes, albüm bütünlüğü içerisinde biraz olsun farklılık katan detaylar.

Modern pop’un öncülerinden olan Sia’nın, Labrinth ve Diplo ile olan ortaklığı zaman zaman günümüz pop müziğine psikedelik bir ton katmasına rağmen ortaya yenilikçi bir iş çıkarmakta zorlanıyor. Ana akımın gerçeklerine saplanıp kalan Labrinth, Sia & Diplo Present... LSD, günümüz müziğinin algoritmasını baz alarak akılda kalıcı olmaya çalışıyor fakat ne yazık ki ömrü yaz aylarıyla sınırlı kalacağa benziyor.