canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

The Rolling Stones - Hackney Diamonds

İngiliz Rock grubu The Rolling Stones'un son stüdyo albümü Hackney Diamonds, geçtiğimiz senenin sonlarına doğru yayınlanmıştı. Elton John, Lady Gaga, Paul McCartney, Stevie Wonder ve eski grup üyesi Bill Wyman’ın katkılarıyla hazırlanan bu albüm listelerde dikkat çekecek başarılara imza atmaya devam ediyor. Rock tarihinin efsanevi gruplarından Rolling Stones’un beklentileri hiç düşürmeden yoluna devam ettiği bu geri dönüş albümünün derinliklerine gelin beraber inelim! (Okuma Süresi: 3 dakika)



Angry
Albümün baş teklisi olarak yayınlanan Angry, 2023 yılının en iyi çıkış yapan şarkılarından biri olarak gösterildi. Akılda kalıcı nakaratı ve tekrarlanan gitar akorlarıyla Angry, tam bir Rock’n Roll şarkısı. Şarkının söz yazarı Mick Jagger şarkıda, sevgilinin bıkkınlık ve şaşkınlıkla arasındaki çekişmesini anlatıyor. Enerjik ritmine ayak uyduran sözleri ve başrolünde Sydney Sweeney’in olduğu eğlenceli klibiyle şarkı, Radyo ODTÜ’de de sık sık çaldıklarımızdan biri! Angry, aynı zamanda 66. Grammy Ödülleri'nde En İyi Rock Şarkısı dalında Grammy Ödülü'ne de aday gösterildi.

Please just forget about me
Cancel out my name
Please never write to me
I love you just the same
I hear a melody ringing in my brain
Just keep the memories
Don't have to be ashamed


Sweet Sounds of Heaven
Hackney Diamonds’tan yayınlanan ikinci tekli Sweet Sounds of Heaven, Lady Gaga ve Stevie Wonder iş birliğiyle yapıldı. Lady Gaga’nın pürüzsüz vokali ve Stevie Wonder’ın unutulmaz piyanosuyla şekillenen şarkı, eleştirmenlerce albümün en öne çıkan şarkılarından biri olarak değerlendiriyor. ''Rock’n Roll ve Soul müziğin uyumlu bir şekilde birleşebileceğinin kanıtı’’ olan şarkının dinleyicilerine adının hakkını vererek bir ilahi tecrübesi yaşattığını söyleyebiliriz.

You can't have a light without a little shadow, yeah
Always need a target for your bow and arrow
I want to be drenched in the rain of your heavenly love



Mess It Up
Hackney Diamonds’ın ikonik şarkılarının klipleri de bir o kadar hareketli ve eğlenceli. Bu kliplerden biri olan Mess It Up’ın müzik videosunda İngiliz aktör Nicholas Hoult başrolde. Hoult, elindekileri kaybedene kadar neye sahip olduğunu bilmeyen eski bir erkek arkadaşı canlandırıyor. Hoult’un karakteri çalkantılı bir ilişkiyi bitirip tek başına bir yolculuğa çıkıyor. Karakter bu yolculuğun sonunda kaybettiklerinin farkına vararak sevgilisine geri dönüyor ancak hem hayatındaki kadın için hem de kendisi için artık çok geç olduğunu anlıyor. Mess It Up, tekrar eden sözleri ve nakaratıyla dinleyicilerin hafızasında yer etmeyi başarıyor!

Oh, I said I'm sorry, mm, I know it ended bad
You came to the right place, baby, at the wrong time, it's kinda sad


Get Close
Hackney Diamonds’ta Rolling Stones tarzını korurken bir yandan da ruhunuzu dinlendirmek mümkün, Elton John iş birliğiyle yapılan Get Close da bu şarkılardan biri. Bongo ve saksafonlarla desteklenen şarkı keyifli bir yere evriliyor. Anlatıcı, şarkı sözlerinde bir çağrıyı andıran yakarışlarıyla bir cevap arıyor gibi görünüyor ve sözleriyle romantik yoğunluğunu da korunuyor:

Talk to me, pour your secrets out, yeah
Tell me I'm the only man you ever dream about
Talk to me, why don't you scream it out
Tell me that you'd rather die than live without, live without me


Whole Wide World
Albümde gitar sololarıyla dikkat çeken Whole Wide World, grubun bas gitaristi Ronnie Wood’un da favorisi. Ronnie Wood bu şarkının birçok şarkıdan ilham alınarak yapıldığını belirtiyor. Whole Wide World, üyelerin tecrübelerini de yansıtan şarkılardan biri; söz yazarı Mick Jagger, bu şarkıda şöhreti ve sonuçlarını anlatıyor.

The streets I used to walk on
Are full of broken glass
And everywhere I'm looking
There's memories of my past


Dünya çapında birçok başarıya imza atan ve yıllar sonra yeni albümleriyle gündeme gelen Rolling Stones'un Hackney Diamonds albümünü tanıtmak için 2024'te turneye çıkması da bekleniyor.

Seneler geçmesine rağmen hala müzik dünyasında önemli bir yeri olan The Rolling Stones’un Hackney Diamonds albümünü sizin için inceledik. Keyifli dinlemeler!