canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Sam Smith - Love Goes

Sam Smith’in üçüncü stüdyo albümü nihayet yayınlandı. İlk albümüyle aşk acılarımızın sesi olan sanatçı, ikinci çalışması Thrill Of It All ile umutlarımızı tüketmeye başlamıştı. Love Goes ile Smith, ayrılık vaktinin geldiğini söylüyor.



İçinde bulunduğumuz dönemden her müzisyen gibi Sam Smith de payını aldı. Mayıs ayında yayınlamayı planladığı albümü To Die For, önce ertelendi ardından tamamen rafa kalktı. Bu haberi verirken ağladığı bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan sanatçı, baştan aşağıya yenilediği albümüyle karşımızda. On bir şarkılık Love Goes, To Die For için yayınlanan teklilerin bonus olarak eklenmesiyle 30 Ekim’de piyasaya sürüldü.

Albümünü ertelediği süre içinde Smith, yapacağı iş birlikleri ve şarkılar üzerinde biraz daha çalıştı. Nijeryalı müzisyen Burna Boy ile yaptığı My Oasis, bu çalışmanın bir ürünü. Güçlü bir ritme ve orta hızda bir tempoya sahip bu şarkı, duygusal olarak zayıf hissetmekten bahsediyor. Söylediğine göre Smith, Burna Boy’un bu şarkıda kendisiyle çalışmayı kabul etmesine çok şaşırdı.

Sam Smith, üçüncü defa stüdyoya girişinde deneysel bir yola saptığını ve yaratıcılığını takip ettiğini söyledi. Albüme genel bir bakış attığımızda ise bunu söylemek zor. Şarkıların pop dışında bir türe yaklaştığını duyamıyoruz. Yine de Love Goes, sanatçının önceki albümleriyle karşılaştırıldığında farklı bir sese sahip. Arkadaki auto-tune vokaller, müziğindeki mistik ve ruhani dokunuşlar ve transparan elektronik ritimler ile adeta yeni bir Sam Smith'in albümünü dinliyoruz.

Diamonds, izlerken Smith’e dansında eşlik etmemek için zorlanacağımız videosuyla albümün en iyilerinden. Diamonds’u üç dakikalık bir “arınma” olarak nitelendiren Rolling Stone dergisi Smith’in bu şarkıyla yeniden doğduğunu söyledi. Sanatçı ise “Hem kişisel olarak hem de kariyer anlamında, son iki yılımın en deneysel günlerindeyim.” diyerek bu şarkıyı paylaştı. Söz yazarı olarak her zaman kalbimize dokunmuş şarkıcı, Diamonds’u yazarken kendisini eşi tarafından terk edilen zengin bir kadın olarak hayal etti. Hatta söylediğine göre bu hayali eş onun tüm eşyalarını çaldı. Nakarattaki My diamonds leave with you sözünün neye dayandığını böylelikle anlamışsınızdır.

Another One, Diamonds ile benzer temalara sahip, piyano sesleriyle inşa edilmiş bir pop şarkısı. Fakat bu şarkının sözleri Diamonds'un aksine tamamen Smith'in kişisel deneyimlerine dayanıyor. Şarkıcı Another One'ı, eski sevgilisinin yeni bir beraberliği olduğunu duyması üzerine taptaze duygularıyla kaleme aldı. Smith'in yazdığı her şarkıyı yaşaması veya yaşamaya çalışması, hayranlarının neden ona bu kadar bağlı olduğunu kanıtlar nitelikte. Hayranlar demişken, Love Goes'un beşincisi So Serious, Smith'in hayranlarıyla bir araya gelerek söylemeyi hayal ettiği bir şarkı. Smith’in depresyon sürecinden bahseden So Serious'ta sanatçı, neden bu kadar ciddi ve karanlık olduğunu sorguluyor.

Söz yazarı olarak Smith kalemindeki hüznü hala koruyor. Romantik sefaletinden kurtulamayan sanatçı, albüm boyunca bizi de yanında sürüklüyor. Gerçek bir kalp kırıklığını yansıtan Love Goes, adından da anlaşılacağı üzerine ayrılığın melankolisini içimize işliyor. Bakalım sanatçı, önümüzdeki günlerde bu ayrılıktan sıyrılma ve iyileşme sürecine yönelik projelerle de karşımıza çıkacak mı?