canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Adele - 30

Adele, benzersiz dönüm noktalarının anlık görüntüleri olan 19,21,25 albümlerinin ardından 6 yıl sonra kalplerimizi paramparça edecek bir ayrılık albümüyle bize göz kırpıyor… 33 yaşında 30’unu serbest bırakan Adele’in bize bu albümde hazırladığı sürprizler için detaylara dalalım!



Adele, duygusal olarak zor zamanlar geçirdi. Evliğinin çöküşünün ardından kendini şarkılarıyla ve sözleriyle bir süre yalnız bırakan duygusal, üzgün bir kadın var karşımızda. Albüm, geçen uykusuz gecelerin, kabusların ve karanlık düşüncelerin izlerini taşıyor. Normalde mahremiyetinden ödün vermeyen Adele’i bu albümde tüm savunmasızlığı ile görüyoruz. Müzisyen artık tüm bunlarla nasıl başa çıkacağını bilmiyor.

Şarkıcı, 2011'de tanıştığı ve 2018'de evlendiği Simon Konecki'den 2019'da ayrıldı. Şimdi boşanmış olan ikili, 9 yaşındaki oğulları Angelo'nun ortak ebeveynliğini kolaylaştırmak için aynı caddenin karşı taraflarında yaşıyor. Bir yandan çocuğu bir yandan boşanma süreci Adele için ilham oluyor. Bu albüm kısaca Adele'in bir müzisyen, bir anne ve bir kadın olarak iyileşmesiyle ilgili.

Albümün müjdecisi Easy On Me çok da müjdeli gelmedi. Bu şarkı ile duygusal yıkıma hazırlanın diye baştan uyardı adeta bizi Adele. Arkadaki sade piyano, ön planda Adele’in müthiş sesi ve olağanüstü sözlerle dinlerken ürpermemek imkansız!

I was still a child
Didn't get the chance to
Feel the world around me
I had no time to choose
What I chose to do
So go easy on me


Albümde çoğu şarkı 6 dakikadan uzun. İtiraflar, konuşmalar melodilerle buluşuyor ve böylece Adele, hayatının en cesur albümüne imza atmış oluyor. Hatta Adele’in ağlamalarına, iç çekişlerine bile denk geliyoruz. Kalbiniz My Little Love’ı ağlamadan dinlemeye dayanamayabilir. Adele ve oğlu Angelo'nun boşanma sonrası duyguları hakkındaki konuşmalarına ortak olduğumuz bu şarkının etkisi acı verecek derecede…

Adele'in oğlunu boşanma travmasına maruz bırakma konusundaki suçluluğunun dışında bir yandan da kendini mutsuz ettiği bir ilişki içinde barınmaya çalışmasının verdiği hisler tüm tezatlığı ve karmaşıklığıyla albümün her yerinden dökülüyor. Buna rağmen bu acılar yüklü albümde hareketli reggie ve caz tınıları duyduğumuz şarkılar ara ara damak temizleyici rolü görüyor. Tatlarına bakmak isterseniz bu şarkılar, Cry Your Heart Out, Oh My God ve Can I Get It.

Adele, 19 Kasım'da yayınlanan bu albümden şarkıları ilk defa seslendirdiği Adele One Night Only adında bir programa katıldı. Röportajda şarkı sözlerinde neden bu kadar çok özel bilgiyi ifşa ettiği sorulduğunda Adele, benzer deneyimler yaşayan insanlara güven vermek istediğini açıkladı. Müzik bana birçok durumda yardımcı oluyor ve ben de aynısını insanlara yalnız olmadıklarını hatırlatmak için yapmak istiyorum.

Mücadelelerini sanata dönüştüren Adele, ‘’30’’ ile bizi hayatının en gizli alanlarına götürdü bile. Geçmişi bırakmanın, vazgeçmenin zorluklarını her şarkıda adım adım işledi. Sanatçı 58 dakikalık bir kabullenme, itiraf, acı yağmuru ile dinleyenleri sağanakta ıpıslak bırakıyor!