canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Maroon 5 - JORDI

Yedinci albümünde Maroon 5 oldukça kalabalık bir ekiple çalıştı. Son çalışmasında “comfort zone” dediğimiz güvenli sularından çıksa bile ekibin kaygıları pek farklı değil: müzik endüstrisinin beklentilerini karşılamak.



Jordi ismi albüme grubun 2017 yılında vefat eden menajeri Jordan Feldstein’ın anısına verildi. Jordi'nin ilk teklisi 2019 yılında yayınlanan ve bir milyardan fazla dinlenen Memories, geçmişe anlamlı bir şekilde bakarken artık aramızda olmayanlara da bir saygı duruşu. Feldstein’ın trajik vefatı, Memories’e daha tatlı ve anlamlı duygular yüklüyor. Şarkının yapısal hikayesi ise bambaşka. Memories, 17. ve 18. yüzyıl arasında yaşamış Alman barok müzik bestecisi Johann Pachelbel’in “Pachabel’s Canon” adlı eserinden örneklere sahip. Besteden alınan harmonik ses dizileri Billboard listelerinde en yukarıda gördüğümüz şarkı yazarlarının elinde büyük bir hite dönüşüverdi. O zaman yeri gelmişken söylemeden geçmeyelim, Jordi’de tam 47 şarkı yazarının adı geçiyor.

Sadece yazar kadrosu değil, ekibe eşlik eden vokaller de iddialı isimler. İlk şarkı Beautiful Mistakes’te Adam Levine’e son zamanların gündemde olan rapçilerinden Megan Thee Stallion eşlik ediyor. İkili, önceki sevgililerini unutamamış iki kişinin gergin ilişkisine hayat veriyor. Albümden yayınlanan üçüncü tekli Beautiful Mistakes daha önce yayınlanan Nobody’s Love ve Memories’in akustik tonundan trap-pop’a doğru bir geçiş yapıyor.

Convince Me Otherwise’da Adam Levine’e taze aldığı Oscar ve Grammy ödülleriyle ve muazzam sesiyle H.E.R. eşlik ediyor. 80’lere uzanan synth – soul müzik tınılarıyla albümün en iyi şarkılarından biri Convince Me Otherwise. Ne var ki aynı performansı Stevie Nicks’i duyduğumuz Remedy’de dinleyemiyoruz. 70’li yıllardan bir soft rock esintisi taşıyan Remedy ilk dinleyişte temposunu kolayca yakalayacağımız bir şarkı. Fakat son 50 yılın en özgün seslerinden olan Stevie Nicks’in vokali, auto-tune ile daha az özgün hale getirilince biraz şaşkınlığa uğruyoruz.

Geçtiğimiz temmuz yayınlanan Nobody’s Love zarif ve hüzünlü bir tonla başlayan, pandemi sürecine ve Black Lives Matter’a destek veren bir şarkı. Levine dinleyenlere bu şarkıyla umudu ve sevgiyi aşılamayı dilediğini söyledi. Lost ise Levine’in eşi Behati Prinsloo’ya adanan gösterişsiz bir şarkı. Eşiyle tanışmadan önce umutsuz olduğunu ve kaybolduğunu anlatan romantik bir Adam Levine dinliyoruz. Şarkının ise grubun yaptığı en iyi işlerden biri olduğunu, hatta grubun duruşunu simgelediğini dile getiriyor.

Neredeyse 20 yıllık Songs About Jane ile çıkışını yaptığından beri Maroon 5 bazı pop trendlerini, EDM’i baz almış ritimleri stratejik iş birlikleri eşliğinde takip etti. Jordi, geçmiş yıllarda dilimizden düşmeyen şarkıların yer aldığı çalışmalar gibi değil, burada şarkılar biraz dağınık. Dinler dinlemez ısındığımız ritimler de yok değil, fakat albüm müzik trendlerini takip edecek ve yaz hiti olacak şekilde düzenlenmişe benziyor. Yine de grubun müzik dünyasına harika şarkılar kattığı gerçeğini göz önünde bulundurup, albümü yaz mevsiminde kulağımızın bir köşesinde bulunduruyoruz.