canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Liam Gallagher - Why Me? Why Not.

Oasis sonrası solo kariyerine tutunan ve tekrar yükselişe geçen Gallagher kardeşlerin Liam’ı, 2017’de ilk solo projesi olan As You Were ile ses getiren bir başlangıç yapmıştı. Özellikle çarpıcı ve yer yer yükselen rock’n’roll formuyla adından tekrar söz ettirmeyi başaran Gallagher, iki yıl sonra bu sefer karşımıza ikinci solo albümü Why Me? Why Not. ile çıkıyor.



Nisan 2018’de ikinci solo albümü için çalışmalara başladığını duyuran Liam Gallagher, prodüktör tercihini ilk albümde olduğu gibi Greg Kurstin ve Andrew Wyatt ikilisinden yana kullanıyor. Warner Records etiketiyle 20 Eylül 2019 tarihinde yayınlanan Why Me? Why Not., 14 şarkı içeriyor. Albümün ismi ise John Lennon’ın çizimlerinden geliyor. Why Me?’yi John Lennon’ın 1997’deki sergisinde satın alan Gallagher, ikinci çizimi Why Not.’ı ise Yoko Ono’nun kendisine hediye etmesiyle madalyonu tamamlamış oluyor.

Why Me? Why Not. aynı zamanda albümün yayınlanan ilk teklisi olan Shockwave ile açılışını yapıyor. Uzunçaların baş teklisi kısa sürede Liam Gallagher’ın solo kariyerindeki ticari anlamda en başarılı teklisi oldu. Bir önceki albümde Wall of Glass’ın taşıdığı benzer bir misyonu burada Shockwave üstlenmiş bulunmakta. Albümün tonunu ve bundan sonra nasıl bir çizgi izleyeceğinin ip uçlarını verdiği Shockwave, Liam Gallagher’ın kendi dünyasının en saf ürünü olarak karşımıza çıkıyor.

Filmi az ileriye sardığımızda Gallagher’ın “Bugüne kadar parçası olduğum en iyi şarkılardan bir tanesi.” dediği Once bizi karşılıyor. Albümün diğer dikkat çekenlerini ise Be Still ve The River şeklinde sıralayabiliriz. Müzikal açıdan baktığımızda tutarlı, birbirini destekleyen şarkılardan oluşan ve tam olarak ne istediğini bilen bir albüm Why Me? Why Not. Uzunçaların henüz başında, tanık olduklarımızla albümün ve daha çok Gallagher’ın ne istediğini ya da daha doğrusu neyi özlediğini rahat bir şekilde anlayabiliyoruz.

İlk albümüne nazaran daha keskin hatları olsa da Why Me? Why Not., çeşitlilik ve yenilik açısından zaman zaman dinleyiciyi hayal kırıklığına uğratıyor. Oasis’in dağılmasının ardından başarılı bir şekilde geri dönüş yapan Liam Gallagher, görülüyor ki kendisini takip eden “Oasis’in hayaleti” ile başa çıkmakta abisi kadar başarılı olamıyor. Kendisini ait hissettiği o vadedilmiş topraklardan bir türlü uzak tutamayan Liam Gallagher'ın belki de tüm o enerjisine rağmen klişelerden kaçamayışını buna bağlayabiliriz.