canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

OneRepublic - Human

2019’un sonunda çıkması gereken bu albüm için çok bekledik. Merakınızı gidermek için baştan söyleyelim, OneRepublic dinlerken hepimizin bildiği bir gerçek bu albümde de devam ediyor! Şarkılar neyi anlatırsa anlatsın enerjik ritimleriyle bizi kendine çekiyor. Beklediğimize fazlasıyla değen bu albümde, favori OneRepublic şarkılarınızdan en az birinin bulunduğuna eminiz. Hadi detaylara inelim!



Human, OneRepublic için biraz eve dönüş, rahatlama, bir durup dinlenme gibi. Modern tarzları ihmal etmeden yapılan bu albümde eski eserlere göz kırpma da var.

Amerikalı pop rock grubu OneRepublic'in beşinci stüdyo albümündeki tekliler, Rescue Me, Wanted, Didn't I, Better Days ve Run oldu. Hepsi ayrı ayrı ses getiren şarkılar olsa da ve yine Ryan Tedder’ın söz yazma yeteneğine hayran kalmış olsak da arada farklı sesler duymak istemedik değil.

Human’ın en akılda kalıcı şarkısı, açılış için de seçilen Run. Bıkılması zor, iddialı ve sevileceğine emin olunan ritimler içeriyor. Islıkla taşınan melodisi kalbimizi çalarken şarkının ritminden tam olarak o eski OneRepublic hissini almak mümkün. Dans ettiren Run’ın sözleriyse aslında medyanın bizi dünyanın sonunun geldiğine ikna etme çabasından modern dünyada dönen tüm olumsuzluklara kadar her şeyi içeriyor. Tedder’ın önerisiyse bizi depresyona sokan her şeyden uzaklaşmak!

Albümün en az popüler olan ama en güzel şarkılarından biri Distance. Yüksek başlangıcının hakkını veren bu şarkıda yine uzaklaşma ve kaçma duygularına kapılıyoruz. Ustaca yazılan bu dizelerin arasında sanatçının korkularına ortak oluyoruz.

I've run so far, been so high
I'll chase the sun 'til our time


Zaman zaman abartılı gelebilecek bu prodüksiyonu hak eden enstrümantal altyapısıyla Distance, övgülerimizi topladı.
Better Days, çok sesliliğiyle etkileyen, zor zamanlarda sarılıp teselli eden bir arkadaş gibi! OneRepublic'in vokalisti Ryan Tedder ve basçı Brent Kutzle, korona virüs salgını yayılmadan önce bu şarkının çalışmalarına başladı. Sonrasında virüse yakalanan Tedder, o dönemde daha iyi günlerin geleceğine inancını koruyarak şarkıyı tamamladı ve hepimize bu hissi yansıtmak için hiç vakit kaybetmeden yayınladı. ''Şu anda dünya çapında bu kadar çok insanın hasta olduğunu ve ölmek üzere olduğunu bildiğimden, neler olup bittiğini anlatmam gerekiyordu ama aynı zamanda herkesin umutlu olmasını da istedim.'' diyen Tedder bu şarkının gelirinden elde edilen parayı da MusiCares'in COVID-19 Yardım Fonu'na bağışladı.

Albümde neşeli sesler daha fazla olsa da Take It Out On Me, Ships+Tides ve Somebody to Love ile gözleri tavana dikip hayallere dalmak da mümkün.

OneRepublic'in ilk dönemlerini anımsatan şarkılardan yeni tatlara kadar uzanan Human’a olan hasretimiz sonlandı. Dışarı çıkıp mutlulukla koşma isteği yaratan bu albümde hayatın gerçekleri ile yüzleşiyor ve insanlığımıza, en çok da kendimize dönüyoruz. Ustaca kullanılan enstrümanlar, dinleyenleri her an tetikte tutan melodilerle Human, pencereden dışarıyı seyrederek dinlenecek değil de, kalabalık caddelerden ara sokaklara uzanan yürüyüşlerde yanınıza almanız gereken bir albüm.