canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Scorpions - Rock Believer

Şarap misali yıllandıkça güzelleşen Scorpions, stüdyo albümleri arasında verdiği en uzun aradan sonra geri döndü! Rock Believer, bir rap çılgınlığının alıp başını gittiği şu günlerde rock müziğe olan inancımızı tazelemeye geldi.



Dile kolay, Scorpions bugüne dek tam 19 albüm çıkardı. Ancak bu sonuncuda bir farklılık var: Diğer Scorpions albümlerinin aksine Rock Believer’daki çoğu şarkının önce sözleri yazıldı, ardından ritimleri belirlendi. Ne kadar farklı bir albüm yaparlarsa yapsınlar Scorpions denince değişmeyen bazı şeyler vardır. Bunlardan biri de kuşkusuz vokalist Klaus Meine ve sesi. 73 yaşındaki Meine, 23’lüklere taş çıkartacak sesiyle bu albümün taşıyıcı kolonlarından oldu. Ancak bu, adrenalin dolu albümün beğenilmesi için yeterli olmadı. Albümün 11 şarkısından bazıları gelen eleştiriler sebebiyle YouTube yorumlarına kapatıldı.

Gas in the Tank, albümün açılışını sirenlerle yapıyor. 1965’ten bu yana grunge, rock veya metal dendiğinde akla gelen grup olmayı başaran Scorpions, Gas in the Tank ile 50 küsür yıllık başarıyı kutluyor. Gittikçe hızlanan gitar riffleriyle beraber verilen mesaj çok açık:

Louder, play it hard
Best friends will never part
There's gotta be more gas in the tank


Peacemaker, albümün haberci teklisi. Meine, Covid-19 pandemisinden sonraki dünyaya dair ümit ettikleri her şeyi bu şarkıya koyduklarını belirtiyor:

We could turn another page
Keep the lions in the cage


Rock Believer, albüme ismini veren tekli. Klasik bir Scorpions şarkısı. Uzun saçlar, headbangler ve deri sahne kostümleriyle grubun bizi 80’lere götürdüğü bir video klibi de var. Bir hard rock örneği olan şarkıda Motörhead’den ayrılıp Scorpions’a katılan yeni kan Mikkey Dee’nin davuldaki başarısı göze çarpıyor.

Shining of Your Soul, orta tempolu reggae ritimler ile tam bir tatlı su rock örneği diyebiliriz. Grubun kurucusu ve gitaristi Rudolf’un eseri olan şarkı, albümdeki sayılı aşk şarkılarından. Gitar solosu ve basit ama vurucu riffleriyle Scorpions’ın ünlü “Is There Anybody There?”ini hatırlatıyor.

Shining of Your Soul’dan hemen sonra gelen tekli Seventh Sun, reggae ritimleri devam ettirerek albümü progresif havasından tamamen çıkarıp mistik bir havaya sokuyor. Eleştirmenlerden beğeni toplayan Seventh Sun’da grup, klasik heavy rock çizgisinin üzerinde.

Scorpions, klasiklerinden olmayacak olsa da dinlemesi keyifli bir albüm olan Rock Believer ile müzik piyasasına "Bizde hala iş var." diyor.