canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Game of Thrones - For The Throne

Tüm dünyanın gündeminde olan dizi Game of Thrones, bize yaşattığı final sezonu heyecanın yanında karşımıza bir de diziden etkilenerek oluşturulmuş bir albümle çıkıyor. Dizide, derinlemesine işlenen karakterler bu albümle adeta bizlere duygularını anlatıyor!



Merakla beklenen Game of Thrones’un son sezonuyla birlikte, diziden etkilenilerek birçok sanatçı tarafından oluşturulan For The Throne albümü 26 Nisan’da yayınlandı. Asap Rocky, The Weeknd, Travis Scott, Ellie Goulding, The Lumineers gibi isimlerin bulunduğu albüm, HBO ve Columbia Records ortak etiketiyle piyasaya sürüldü.

Game of Thrones dizisinin karakterlerinden ve dizide yaşananlardan ilham alınarak yazılan şarkılar, dizideki karakter ve olaylara göndermeler yaparak dizinin konusunda da olduğu gibi güç, kan, aşk ve savaşlar üzerinde duruyor. Asap Rocky ve Joey Badass’in söylediği Too Many Gods da bu şarkılardan biri. "I woke up a king in a peasant body" sözleri beşinci sezon finalinde öldürülüp altıncı sezonun başında Kızıl Cadı Melisandre tarafından tekrar hayata döndürülen Jon Snow’a ithafen yazılmıştır. Jon Snow’u dirilten Melisandre ve onun bir amaç uğruna dirildiğini düşünen birçok kişi daha, onun söz verilen prens olduğuna inandı. Şarkının bir başka dizesi olan "Life is too short to be living in fear, Especially when you know winter is here" ise mottosu Winter Is Coming olan Stark ailesine gönderme yapıyor. Dizinin ilk bölümünden itibaren onurlu ve cesur tavırlarıyla izleyenlerin kalbini kazanan Stark ailesinin, ilk ve en önemli amaçları her zaman Kuzey’i korumak ve gelecek olan kışa hazırlanmak oldu.

James Arthur’un seslendirdiği From The Grave, albümün en etkileyici şarkılarından biri. Jon Snow’un ağzından, kan ve ölüm vadeden bir aşk şarkısı gibi. Sekiz sezon boyunca sadece gerçekten sevdiği kadınlarla beraber olan ve aşka değer veren Jon Snow, sevdiği her iki kadınla da aşkı, kan, dövüş ve güç üçgeninde yaşadı. Şarkının içinde geçen "And on the other side, I’ll meet you there" sözlerinde, yapılan savaşlar, fedakarlıklar ve çekilen acılardan sonra diğer dünyada, özlemini çektiğine kavuşmak istediği yansıtılmış.

SZA, The Weeknd ve Travis Scott’ın, Game of Thrones’un etrafında şekillendiği asıl imgeler olan gücü ve güç dengelerini yansıttığı Power Is Power şarkısı, ismini ikinci sezonda Cersei Lannister ve Lord Baelish’in -diğer adıyla Serçe Parmak- yaptığı bir konuşmadan alıyor. Lord Baelish, Cersei ve Jaime Lannister’ın ilişkisini bildiğini ima ederek “Bilgi güçtür.” diyor ve bunun üzerine Cersei “Güç güçtür.” diyor. Son sezonlara baktığımızda Cersei’nin hiç de haksız olmadığını görüyoruz. Şarkıda geçen "Been a monster with a crown" sözleri ise Targaryen ailesine gönderme yapıyor. Ejderhaları, hükmedici ruhları ve delilikleriyle bilinen aile, kitleleri arkasına da aldı, ölüme de sürükledi.

Maren Morris imzası taşıyan Kingdom of One ise tahtın en büyük iki varisi Cersei ve Daenerys’e bir uyarı niteliğinde. Yaşanacak yıkımları, ölümleri, acıları, bu savaşın sonunda galibiyetin kanlı ve nefret dolu olacağını öngörüyor.
Ellie Goulding tarafından söylenen Hollow Crown ise Jaime Lannister’ın ağzından kardeşi ve sevgilisi Westeros Kraliçesi Cersei Lannister için yazılmış. Cersei’nin entrikaları, acımasızlığı ve çocukları dışında kimse için atmayan nefret dolu kalbini sorgusuz kabul eden Jaime’nin çektiği acıları yansıtıyor.

Çok güçlü bir ekip tarafından yapılan For The Throne albümü, hem sözleri hem de müzikalitesiyle, Game of Thrones dizisinin genel modunu bize yansıtabiliyor. Her bir şarkı, dizinin çok yönlü aurasında farklı karakterleri ve olayları oldukça etkili bir biçimde anlatmayı başarıyor.