canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Harry Styles - Harry's House

“Gençlerin dinlediği pop grubunun üyesi”nden “rock yıldızı”na dönüşümünü tamamlayan Harry Styles, 2022’nin en çok konuşulacak albümlerinden Harry’s House ile geri döndü.



Albüm, çıktığı anda Japonya hariç tüm ülkelerde 2022’nin en hızlı satılan albümü oldu. İronik bir şekilde, albüm ismi ise Japon müzisyen Hosono’nun 70’lerde çıkardığı “Hosono House” albümünden geliyor!
Şarkıcının 3. stüdyo albümü Harry’s House, bir önceki albümü Fine Line’dan sahip olduğu melodi çeşitliliğiyle ayrılıyor. Styles, 13 şarkılık albümü 2 kısma bölmüş. 7 şarkılık ilk kısmın açılışını yapan Music For a Sushi Restaurant, arkadan gelen korna sesleriyle tam bir smooth caz&funky örneği. Şarkının ismi ise tamamen gerçek hayattan: Styles, Los Angeles’taki bir suşi restoranında son albümünden bir şarkısını duyuyor ve “Bu suşi restoranı için hayli tuhaf bir şarkı.” diye düşünüyor. Tuhaflık, şarkının suşi tarifini ilişki özlemiyle bağdaştıran sözlerinde devam ediyor:

Green eyes, fried rice, I could cook an egg on you
Late night, game time, coffee on the stove, yeah
You're sweet ice cream, but you could use a Flake or two
Blue bubblegum twisted 'round your tongue


As It Was, albümden önce yayınlanan ilk ve tek tekli. Ulaştığı popülerlik sayesinde albümü tek başına sırtladı desek yalan olmaz. Oldukça eğlenceli sytnh’lere ve 80’ler müziğine aldanmayın çünkü bu sürekli geçmişe özlem duyarak yaşayan bir yalnızın şarkısı.

Late Night Talking, Coachella festivalinde adından oldukça fazla söz ettirmişti. Styles, albümdeki favorilerimizden olan bu şarkıyı turdayken özlediği partneri Olivia Wilde’a yazmış. Late Night Talking, sözleriyle aklımıza kazınırken tekdüze temposuyla da öncesi ve sonrasındaki şarkılar arasında temiz bir geçiş sağlıyor.

İlk yarının hazırlıksız yakalanabileceğiniz balladlarından Matilda ’da kahramanımız folk ezgileriyle sevgi göstermeyen ailesinden kaçarak gerçek evini arıyor:

You can let it go
You can throw a party full of everyone you know
And not invite your family 'cause they never showed you love
You don't have to be sorry for leavin' and growin' up


Matilda, aynı zamanda piyano ve akustik gitarın parlatmasıyla Styles’ın en başarılı vokalini dinlediğimiz şarkı oluyor.

Albümün ilk yarısına göre daha dingin geçen ikinci yarısında en çok öne çıkan şarkı Cinema. Gitarda John Mayer’la beraber duygulandığımız şarkının ikinci kısmında ise synth ve baslarla coşuyoruz. Yine ikinci yarıdan Keep Driving, inişli çıkışlı gitarları olan bir yol şarkısı.

Harry Styles’ın “şimdiye dek yaptığım en gurur verici şey” olarak tanımladığı Harry’s House, uzun süre kulaklarımıza çalınacak gibi duruyor. Keyfini çıkarın!