canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Taylor Swift - Midnights

Zihninizdeki düşünceler yüzünden uyku tutmayan gece yarılarınızda Taylor Swift yeni albümü “Midnights”la size yol arkadaşı olmayı amaçlıyor! "Midnights" ile 64 yıllık Billboard Hot 100 tarihinde bir ilke imza atan Taylor, tek albümle aynı haftada ilk 10'da tek başına yer alan ilk sanatçı oldu.



2020'deki son albümü Evermore'un ardından Taylor Swift, "Midnights"ı ve deluxe versiyonu "Midnights (3am Edition)"ı 21 Ekim'de yayınladı. Taylor, müzik kariyerinin 10.albümünde ona ilham veren 5 şey olduğunu söyledi. Kendinden nefret etmek, intikam hayalleri kurmak, geçmişte bazı şeyler farklı olsaydı neler olurdu diye düşünmek, aşık olmak ve parçalanmak. Albüm toplam 20 şarkıdan oluşan hareketli ve eğlenceli bir set içerdiği için önceki müziğinden farklı bir tarza sahip.

Meet me at midnight
(Ooh, ooh, ooh, whoa whoa whoa whoa whoa)
Staring at the ceiling with you
Oh, you don't ever say too much
And you don't really read into
My melancholia


Lavender Haze, albümün açılışını yapan elektro bir şarkı. Şarkı yavaş tonlar yerine tekno vuruşlarla Mignights'a hızlı bir başlangıç yaparak bizlere albümün başından yoğun bir deneyim yaşayacağımızın haberini veriyor. Şarkının hareketli, tekno tarzı vuruşu "Lover" albümünü hatırlatıyor. Sözleri ve vokalleri ile sert bir etki yaratan ''Lavender Haze”i ilk dinleyişte biz çok keyif aldık, sizin de şarkıyı dinlerken keyif alacağınızdan ve kendizi ritme kaptırıp dans ederken bulacağınızdan eminiz.


Swift, Midnights'ı yayınlamadan önce albümün üçüncü şarkısı olan Anti-Hero'nun şimdiye kadarki en derin, en savunmasız şarkısı olacağını belirttiği için "Anti-Hero" albümün en çok beklenen şarkılarından biriydi. Bu açıklama, şarkının Swift'in alışılmış, yavaş, hüzünlü melodisinde olacağını düşünmemize sebep oldu ama Swift bizi yanıltarak şarkıda hislerini doğru ve şiirsel bir şekilde daha canlı daha hareketli bir melodiyle ifade ediyor.

It's me
Hi!
I'm the problem, it's me
At teatime
Everybody agrees
I'll stare directly at the sun but never in the mirror
It must be exhausting always rooting for the anti-hero

Sometimes I feel like everybody is a sexy baby
And I'm a monster on the hill
Too big to hang out
Slowly lurching toward your favorite city
Pierced through the heart but never killed


Swift, bu satırlarla ait olup olmadığımızdan emin olmadığımız kendimizi fazlalık gibi hissettiğimiz sosyal durumlarda çoğumuzun hissettiği kaygıyı ve yetersizliklilik duygusundan bahsediyor. Ayrıca aynı gece albümle birlikte albümün gözde şarkısı “Anti-Hero”nun müzik videosu da yayınladı. Taylor Swift’in yönettiği "Anti-Hero" hem sanatçı kişiliği hem de özel hayatında Taylor'ın en zorlu mücadelelerinden bazılarını ele aldığı için müzik videosu görsel olarak bu albümün anlamını somutlaştırıyor.


Snow On The Beach, tartışmasız Swift'in albümünde en çok beklenen şarkılardan biriydi. Bu şarkı Lana Del Rey ile bir düet nitelikliğinde olduğu için, şarkının Red (Taylor's Version) albümünde yer alan ve Pheobe Bridgers ile birlikte seslendirilen “Nothing New” şarkısı gibi olmasını bekliyorduk ama şarkının kendisi Swift'in çıplak vokallerinden oluşuyor. Lana Del Rey sadece arka vokallerde yer alıyor. Rey'in sadece arka vokallerde yer alması bizi biraz hayal kırıklığına uğratsa da sözlerin ardındaki yumuşak vokaller ve kalp ısıtan mesajlarla favorilerimizden biri haline geldi. Şarkı birisine aşık olurken aynı zamanda o kişinin de size aşık olmasının verdiği hissi anlatıyor. İki tarafında aynı anda aşık olabilmesi sahilde kar görmek kadar nadir bir durumdur. Swift, bu durumu sahildeki kara benzetiyor.


“Midnights”ı tanıtan yumuşak ve tatlı şarkıların ardından Karma emsalleriyle çelişiyor. Reputation albümündeki şarkılara benzer şekilde insana kendini güçlü hissettiriyor. Etkileyici sözleri ve akılda kalıcı ritimiyle örtüşen şarkıyı tek kelimeyle anlatmamız gerekseydi bu kelime eğlenceli olurdu! “Karma”, kendimizle ilgili sahip olduğu şüphelere karşı çıkıyor. Swift, özgüvenini dinleyicilerine yansıtıyor. Şarkı birçok Swift şarkısında olduğu gibi derin anlamlar içmese de, sahip olduğu etki muazzam. Dans edebilir ve eksantrik bu şarkı albümün geri kalanından biraz farklı.
   
Cause karma is my boyfriend
Karma is a god
Karma is the breeze in my hair on the weekend
Karma's a relaxing thought
Aren't you envious that for you it's not?
Sweet like honey, karma is a cat
Purring in my lap 'cause it loves me
Flexing like a goddamn acrobat
Me and karma vibe like that






Düşündürücü sözleri ve akılda kalıcı ritimleriyle “Midnights”ın saat tam 12'yi vurduğunda sizi tamamen uyanık tutması garanti. İyi dinlemeler!