canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

SZA - SOS

Derin kişisel gözlemlerini, samimi ve güçlü bir üslupla yaldızlı şarkılara dönüştürerek iç monolog sanatında ustalaşan ABD’li müzisyen Solána Imani Rowe, sahne adıyla SZA, ikinci stüdyo albümü SOS’u yayımladı.
(Okuma Süresi: 3 dakika)



Solo kariyerine başlamadan önce Beyoncé, Nicki Minaj, Rihanna gibi dev isimlerle çalışıp ortak olduğu her işte adından söz ettirdikten sonra 2017’de yayımladığı ilk albümü Ctrl ile Grammy’de En İyi Yeni Sanatçı dâhil olmak üzere dört kategoride adaylık kazandı. O günden beri şarkılarıyla müzik dünyasında kendi hikâyesinin kalbinde yarattığı kırıklarla canlar yakarken bir yandan da motivasyon ateşleyen güç timsali olarak adından sıklıkla söz ettiriyor.

Yeni albümü SOS'un albüm kapağında eski bir deniz biyolojisi öğrencisi olan SZA'yı, masmavi okyanusla çevrili bir dalış tahtasına tünemiş, yüzü düşünceli bir şekilde gökyüzüne dönük olarak görüyoruz. Aynı zamanda SZA, albüm kapağında Prenses Diana'nın, ölümünden bir hafta önce Mohamed Al Fayed'in yatında çekilmiş 1997 tarihli bir fotoğrafından ilham aldığını, fotoğrafın taşıdığı "izolasyona" saygı duruşunda bulunmak, Diana’nın ne kadar yalnız hissettiğini anladığını ve 23 şarkıdan oluşan albümde en çok da bunu yansıtmak istediğini söylüyor.

How am I supposed to tell ya?
I don't wanna see you with anyone but me
Nobody gets me like you
How am I supposed to let you go?
Only like myself when I'm with you
Nobody gets me, you do


Albüm, Mors alfabesinde imdat çağrısı anlamına gelen SOS adlı şarkıyla başlıyor. SZA, SOS'ta, daha önce hiç olmadığı kadar kendine güveniyor ve toksik bir romantik ilişkiden kurtulup kendisinin daha güvenli bir versiyonununu keşfetmeye çalışıyor. Ancak geçmişte yaşadığı ilişkinin toksikliğinden aldığı hasar bazı şarkılarda gün yüzüne çıkıyor. Adını Quentin Tarantino klasiği olan Kill Bill filminden alan ve filme atıfta bulunan şarkıda kişisel gelişiminin arafında, eski sevgilisini unutmakla yeni sevgilisiyle birlikte onlara zarar vermek arasındaki belirsizliğe sıkışmış gibi görünüyor ve aynı zamanda bunun sağlıksızlığını da kabul ediyor.

Hate to see you with some other broad, know you happy
Hate to see you happy if I'm not the one driving
I'm so mature, I'm so mature
I'm so mature, I got me a therapist to tell me there's other men
I don't want none, I just want you
If I can't have you, no one should
I might
I might kill my ex, not the best idea
His new girlfriend's next, how'd I get here?
I might kill my ex, I still love him though
Rather be in jail than alone


Eski sevgilisinden kaynaklanan hasar, hayatının bu aşamasına ve ona veda etmekle nasıl başa çıktığını Seek & Destroy'da yeniden gündeme getiriyor. Ölmüş gibi hissediyor ama kurtuluşun hissettirdiği özgürlüğü hesaba katıyor. Pişmanlık içinde debelenirken, özellikle Love Language şarkısında ayrılığa yol açan yalanlara ve sabırsızlığa dair anekdotları paylaşmaya devam ediyor.





Romantik hayatı, egosu, toksik ilişkileri ve travmalarıyla içimizden biri olan SZA, kulağa daha önce olmadığı kadar güçlü geliyor. Albümde kendinizden birçok şey bulacağınıza eminiz. İyi dinlemeler!