canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Miley Cyrus - Endless Summer Vacation

Miley Cyrus'un son albümü dinleyici ile buluştuğu günden beri dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Albümün oluşmasında yaşadığı boşanmanın ve medyanın Miley üzerinde kurduğu baskının etkisi çok büyük. Ayrılıklar ne kadar üzücü olsa da bazı sanatçılar için en büyük ilham kaynaklarından biri olabiliyor, Miley de o sanatçılardan biri diyebiliriz. Bu yıla damgasını vuran bu muhteşem albümü gelin birlikte inceleyelim.
(Okuma Süresi: 4 dakika)



Hannah Montana yıllarından beri ekranlarda olan Miley Cyrus, gerek oyunculuğu ile gerek şarkıcılığı ile adını duyurmaya devam ediyor. Yıllardır tarzını ve stilini bulmak için farklı farklı şeyler deneyen Miley için sonunda buldu diyebiliriz. Albümün çıkış şarkısı olan Flowers, 8 hafta boyunca Billboard listelerinde birinciliğini koruyarak albümün gelecekte birçok ödüle de aday gösterileceğinin habercisi.

Albümün çıkış şarkısı olan Flowers'ın sözlerinde öz güven ve sevgi temaları hakim. İlişkilerde kişinin önce kendini sevmesinin, partnerine duyduğu sevgiden daha önemli olduğuna değinilmiş sözlerde. Ayrılık sürecinden sonraki farkındalığı çok güzel anlatmış Miley. Son dönemlerde kocasıyla yaşadığı anlaşmazlıkların boşanmayla sonuçlanması, Miley Cyrus’un kariyerini ve yaratıcılığını olumlu yönde etkiledi bile diyebiliriz. Hayatımızda kimseye ihtiyaç duymadan, daha mutlu ve güçlü olabileceğimizi savunan Miley, özgürlük ve bağımsızlık temaları üzerinde oldukça durmuş. Şarkının sözleri aynı zamanda Bruno Mars’ın When I Was Your Man şarkısının sözlerine de atıfta bulunuyor.

I can buy myself flowers
Write my name in the sand
Talk to myself for hours
Say things you don't understand
I can take myself dancing
And I can hold my own hand
Yeah, I can love me better than you can


Öncelikle şarkının ismi olan Rose Colored Lenses İngilizcede “rose colored glasses” olarak bilinen bir tabirden geliyor. Türkçeye çevirirsek her şeyi toz pembe görmek veya her şeye optimist bakmak olarak düşünebiliriz. Şarkı ise genel olarak ilişkilerdeki saf duygular ve ilişkilerdeki olayları iyiye yorma üstüne. Albümdeki en sakin ve dingin şarkılardan biri diyebiliriz. Ayrıca şarkıdaki saksafon solosu da oldukça dikkat çekiyor. Albümün genel konusu olan ayrılıklardan ve kalp kırıklıklarından bağımsız olarak ilişkilerin başındaki o balayı ayları diye tabir ettiğimiz aylar üstünde durulmuş daha çok. İlişkinin başlarında karşı tarafın hatalarını “rose colored lenses” ile görerek umursamama veya alttan alma durumlarından sıkıca bahsedilmiş sözlerde.

We could stay like this forever
Lost in wonderland
With our head above the clouds
Fallin' stupid like we're kids
Wearin' rose-colored lenses
Let's just play pretend
Wearin' rose-colored lenses
Pretend we'll never end


Let's stay like this forever
Let's stay like this forever
Let's stay like this forever
Let's stay like this forever


Keşkelere ve ihtimallerin heyecanına yazılmış bir şarkı Jaded. Sözleri ile aşkın onu yıprattığını ve yorduğunu söyleyen Miley, aynı zamanda da ilişkilerinde yaptığı pişmanlıkları da dile getiriyor. Albümdeki en iyi vokalleri barındıran Jaded’ın hem sözlerinde hem de Miley’nin sesinde o pişmanlığı çok net bir şekilde hissedebiliyoruz.

Albümdeki en üzgün ve dingin şarkılardan biri olan Wonder Woman, bize kadınların ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Kadın gücü üzerine yazılan bu şarkı, kadınların her alanda her şeyi başarabilecek güce sahip olduğunu Wonder Woman karakterine yapılan bir benzetme ile açıklıyor. Aynı zamanda şarkıyı yazdığı dönemlerde anneannesini kaybeden Miley, bu şarkıyı onun için yazdığını da belirtiyor.

Albüm çıkmadan önce ikinci tekli olarak yayınlanan River, albümdeki diğer şarkıların aksine elektronik melodilerin ön planda kullanıldığı bir altyapıya sahip. Dinlerken Daft Punk’tan bir şarkı dinliyormuş hissiyatına dahi kapılabilirsiniz. Özgürlük, eğlence ve özgüven hakkında yazılan bu şarkı çoğu dinleyicinin favorilerinden biri haline geldi bile.

Albümün sekizinci şarkısı olan Violet Chemistry albümdeki diğer şarkılardan farklı olarak synth-pop tarzında bir şarkı. Şarkının sözleri başlı başına bir hikaye anlatıyor. Şarkıdaki ana karakter yıllar sonra bir gece klubünde eski aşkıyla karşılaşıyor ve eski duyguları tekrardan açığa çıkmaya başlıyor. Başta duygularının karmaşıklaşması onu korkutsa da bir yandan da eski aşkıyla tekrar görüşmenin verdiği o tatlı telaşı sözlerde çok rahat hissedebiliyoruz. Albümdeki diğer şarkılara göre daha hareketli olan şarkı dinleyenler tarafından çokça beğeni topladı. Aynı zamanda sözlerde Fransız ressam Claudie Monet’e atıfta bulunması da dinleyenlerin dikkatini çekti.

Fingers start to dance along the figures and the shapes
Mixing all the colors like we're making a Monet
There's something between us that's too major to ignore
May not be eternal, but nocturnal, nothing more


Tonight we'll just be wrong (wrong)
Ain't done this in so long (long)
We ain't gotta talk, baby, we'll keep the stereo on


Romantik ilişkileri, ayrılıkları ve kalp kırıklıklarıyla bizden biri olan Miley Cyrus'un albümünü dinlerken eminim ki siz de kendi ilişkilerinizi ve tecrübelerinizi Miley'nin sözleriyle bağdaştıracaksınız. İyi dinlemeler!