canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Stephen Sanchez - Angel Face

2021 yılında çıkardığı Until I Found You teklisi ile adından sıkça söz ettiren Stephen Sanchez, Universal Music Türkiye etiketi ile yayınlanan ilk stüdyo albümü Angel Face ile karşımızda. Albümde Frank Sinatra’dan ve Elvis Presley’den esintiler sıkça bulabilirsiniz ama albümdeki en dikkat çekici unsur şüphesiz sözleri. Güçlü bir olay örgüsü üzerine kurulu olan Stephen Sanchez’in yeni albümü Angel Face’i gelin birlikte inceleyelim!
(Okuma Süresi: 4 dakika)



Tüm albüm aslında Sanchez’in yarattığı kurgusal bir karakterin hayatını anlatıyor. The Troubadour Sanchez adındaki bu kurgusal karakter 1958 yılında kendi şarkısı olan Until I Found You’yu söyleyerek şöhrete kavuşuyor. O sırada onu izlemeye gelen Evangeline adındaki bir kadına ilk görüşte aşık oluyor ama tek bir sorun var ki Evangeline, aynı zamanda Hunter adında ünlü bir çete liderinin sevgilisi. Bu yasak aşk Troubadour’un canına mal olsa da birbirlerinden asla vazgeçmiyorlar. Onların bu aksiyonlarla dolu yasak aşkını yer yer tiyatral yer yer romantik sözlerle o kadar iyi anlatmış ki Stephen Sanchez, kendinizi zaman zaman bu aşk üçgeninin içinde bulduğunuz bile oluyor.

Albümün açılış şarkısı olan Something About Her tam bir aşk şarkısı. Sanchez’in sesindeki yumuşak tınıdan ve piyano girişinden olsa gerek, romantizmi ve aşkı iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Şarkının sözlerinde Troubadour Sanchez, Evangeline’den ilk görüşte ne kadar etkilendiğini anlatıyor. Aynı zamanda hem tarzıyla hem de melodisiyle şarkı Frank Sinatra’nın şarkılarını da oldukça anımsatıyor.

There must be something about her that you love, don't you, dear?
Something about her terrifies all my fears
She sits in a smile, with eyes looking through
What's the point of all this music if I'm not here to dance with you?
There must be something about her


Albümün çıkış şarkılarından olan Evangeline, Troubadour’un Evangeline’e karşı hissettiği tutkuyu ve aşkı anlattığı bir şarkı. Şarkının sözlerinde ona sırılsıklam aşık olan Troubadour, tüm zamanını ve hayatını ona adamak istediğini dahi söylüyor. Hayatında en az bir kere aşkı tatmış biri şarkı sözlerinde kendinden rahatça bir parça bulabilir. Albümün üçüncü şarkısı I Need You Most Of All ise yine Troubadour’un aşkı üstüne yazılmış. Sanchez ona ne kadar bağlandığını ve onsuz yaşayamayacağını söylüyor sözlerde.

So, don't go to sleep, don't rest your head
I'll be the pillow, and I'll be the bed
Holding your dreams as you lie to rest
Evangeline, Evangeline
Don't go to sleep, don't rest your head
I'll be the pillow, and I'll be the bed
Holding your dreams as you lie to rest
Evangeline


Albümün belki enerjik şarkılarından biri olan Only Girl, ilişkinin başındaki o optimistik ve tutku dolu olan zamanlardan bahsediyor. Enerjik bir melodi üstüne kurulu olan şarkı sizi hemen kendine bağlıyor. Aynı zamanda da sözlerde Evangeline’in diğer ilişkisine de atıflar var. Yasak aşk üçgenini sözlerde yavaş yavaş görmeye başlıyoruz.

Albümün beşinci şarkısı olan Be More’un sözlerinde Troubadour’un Evangeline’e olan aşkını çaresizce haykırdığını duyuyoruz. Her nakaratta ona olan bağlılığını ve aşkını tekrar tekrar dile getiriyor Sanchez.

If words could just hold you
Tell me you feel me
Oh, just to know you
Tell me you see me
I couldn't have said it
You must have just read it
In my eyes
Darling, please


Hem sanatçının hem de albümün çıkış şarkılarından olan Until I Found You aslında Sanchez’in yarattığı bu kurgusal hikayede de bir başrole sahip. Evangeline ile tanışmalarını sağlayan bu şarkı hem Evangeline tarafından hem de müzik dünyası tarafından oldukça sevildi ve sevilmeye de devam ediyor. Hatta öyle ki bu çıkış şarkısı sayesinde Stephen Sanchez, Elton John ile aynı sahneyi paylaşma şansı bile buldu. Şarkıda kullanılan onu bulana kadar bir daha aşık olmayacağım ifadesi de aşklarının ne kadar tutkulu ve sadık olduğunu bir kere daha hatırlatıyor bize.

I would never fall in love again until I found her
I said I would never fall, unless it's you I fall into
I was lost within the darkness, but then I found her
I found you


Albümün şüphesiz en hareketli şarkısı olan Shake’i dinlerken kendinizi bir diskoda bile bulabilirsiniz. Hem şarkının melodisinden hem de verdiği havadan olsa gerek, Elvis Presley şarkılarını oldukça anımsatıyor. Sonraki şarkı olan High, Shake’e göre oldukça yavaş kaçıyor. Sözlerinde Evangeline’in sevgilisi Hunter’dan da bahsediyor. Aslında iki farklı çifti işleyen şarkı eninde sonunda kaçınılmaz yasak aşk üçgeninde bitiyor.

Pull you underneath the slumber
Into the light before the thunder
Tell me, is there any wonder about where we stand?
Little honey, in the summer
Fell in love with Hunter
Oh, I can't have this


Albümün yarısından fazlasını bitirmişken sıradaki şarkı Doesn't Do Me Any Good. Troubadour artık Evangeline’nin diğer ilişkisinden tamamen emin olmuş durumda ve Evangeline duyduğu sevginin karşılıksız kalacağından da içten içe korkuyor. Ama ne olursa olsun aşkını sonuna kadar devam ettiriyor.

Albümdeki tek düeti olan şarkı No One Knows. Şarkının sözlerinde ilişki içinde aslında birbirlerine ne kadar zarar verdiklerinden ama bunlara rağmen hala güçlü bir bağ ile birbirlerine bağlı olduklarından bahsediyor. Zaman zaman birbirlerinin kalplerini kırsalar da günün sonunda birlikte kalmalarını sağlayan şey birbirlerine duydukları aşkları. Sonraki şarkı olan Caught In A Blue’nun isminin aslında İngilizcedeki ‘being blue’ teriminden geliyor olması oldukça muhtemel. ‘Being blue’ üzgünken kullanılan bir terim olmasından dolayı Troubadour ve Evangeline’in aşkının da sonuna geldiğini yavaş yavaş anlıyoruz.

If new, tender eyes fell into view
Still, I'd be left thinking of you
Caught in a blue, ooh-ooh
Ooh-ooh, ooh-ooh-ooh-ooh-ooh
Caught in a blue over you


Albümün sonuna doğru yaklaşırken karşımıza Death Of The Troubadour çıkıyor. Yasak aşk üçgenin sonunun gelmesiyle birlikte Troubadour, yaşadığı bu yasak aşkın bedelini canıyla ödüyor. Buna rağmen Evangeline’ye karşı olan aşkını hiçbir zaman kaybetmiyor. Sanchez’in de bize albümde anlattığı gibi bazen hayatta en çok değer verdiğimiz şeyler bize en çok zarar veren şeylerdir.

Albümün kapanış şarkısı Send My Heart With A Kiss aslında bir veda şarkısı. Artık Evangeline’nin yanında olamayacağı için duyduğu hüznü Sanchez’in sesinde de çok net duyabiliyoruz. Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi Troubadour ve Evangeline’nin de birlikteliğinin burada sonuna geldik.

I may not leave for a long time
Still, I feel that my soul cries for your love
Your love, your love
Your love


Albümdeki heyecanlı olay örgüsünden olsa gerek soluksuz bir şekilde dinleyeceğiniz bu albüm tam size göre. İyi dinlemeler!!