canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

P!nk - Hurts 2B Human

Yeni albümünün ilk teklisi Walk Me Home ile bizi heyecanlandıran Pink, sonunda gelen Hurts 2B Human ile beklentilerimizi karşıladı. Popun çılgın ismi bu sefer karşımıza daha çılgın ve aynı zamanda daha duygusal bir şekilde çıkıyor.



26 Nisan 2019’da RCA Records etiketiyle piyasaya çıkan Hurts 2B Human, Pink’in sekizinci stüdyo albümü. İlk albümü olan Can’t Take Me Home’u 2000 yılında çıkaran Pink, bu albümle adını duyurdu. Yirmi yaşından beri müzik piyasasında önemli bir yere sahip olan şarkıcıyı, dinleyenleri müzik dünyasının asi ve umursamaz kızı olarak tanıdı. Aradaki on dokuz yılın ardından Pink’in kendisi gibi müziği de değişti ve olgunlaştı. 2000’li yıllara damgasını vuran asi şarkıcı, özellikle anne olduktan sonra şarkılarında duygusallığa daha çok yer verdi ancak çılgınlığından hiçbir şey kaybetmedi!

2017’de çıkardığı Beautiful Trauma’nın ardından aramıza 20 Şubat 2019’da yayınladığı albümünün ilk teklisi Walk Me Home’la döndü. Walk Me Home, Pink’in son dönemlerde ön plana çıkan diğer şarkıları gibi değil. Genelde sorunlu ilişkilerle ilgili şarkıları olan Pink, bu defa sevginin gücüne odaklanmış. Şarkıyı söylediği kişi ona “a better time” yani eski ve güzel günlerini anımsatıyor, şu anki durumda dışarıdaki hayatın ona güven vermediğini ancak sevdiği kişiyle güvende olduğunu düşündüğünü, şarkının nakaratından çıkarabiliyoruz; “Walk me home in the dead of night, I can't be alone with all that's on my mind, So say you'll stay with me tonight, 'Cause there is so much wrong goin' on outside"

Albümün ilk şarkısı Hustle, Pink’in önceden alıştığımız tarzına daha uyan bir şarkı. İlişkide kendini sömürülmüş hisseden bir kadının sesi. Sözleri sert, eleştirel ve müziği de oldukça eğlenceli. Dinleyicilerine, çok da değişmediğini hatırlatmak ister gibi sanki. Albüme adını veren şarkı Hurts 2B Human ise adından da anlaşılabileceği üzere insan olmanın savunmasızlığı ve güçsüzlüğüyle ilgili. Pink bu şarkıyı Khalid ile beraber seslendiriyor ve şarkıda birbirine zıt iki role bürünmüşler. Pink daha negatif düşünceler içerisindeyken Khalid hayata ve insanlığa daha optimist bir bakış açısıyla yaklaşıyor.

Albümün ön plana çıkan şarkılarından biri de Pink’e Cash Cash’in eşlik ettiği Can We Pretend. Bu şarkıda Pink, sevgilisiyle eski günlerine dönmek istiyor, özlüyor ve şarkının adında da anlatmak istediği gibi eski günlerdeymiş gibi davranmak istiyor.

Pop müziğin önde gelen isimlerinden biri olan Pink’in yeni albümü Hurts 2B Human, birçok müzik eleştirmeninden geçer not aldı. On dokuz yıllık müzik kariyerinin en yeni adımında, hem bize eski Pink’i hatırlatan hem de daha olgun ve duygulu bir Pink’i karşımıza çıkardı.