canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

The Chemical Brothers - No Geography

Elektronik müzikte yaratıcılıktan çekinmeyen The Chemical Brothers'ın 13 yıllık kariyerinin ustalık eseri olarak No Geography tam bir dönüm noktası. Müziğin sınırlarını zorlayan bu albüm, ikili tarafından psikedelik, indie, synth pop gibi birçok türün hayal gücünü zorlayan birleşimi olarak karşımıza çıkıyor.



Chemical Brothers ekibi 2015’te çıkardıkları Born In The Echoes albümünden sonra 4 yıllık sessizliğini No Geography ile bozdu. Free Yourself, MAH ve Got To Keep On teklileri ile daha önceden yankılarını duymaya başladığımız albüm, eğlence ve müziği bir araya getirerek varlığı reddedilemeyen bir çeşitlilik yaratıyor.

No Geography’i "durmak bilmeyen ritimler" ve "tekrarlı sözler" ile tanımlamak en doğrusu. Bu tanımın derinlerine inince ikilinin elektronik müzik ile aktarmak istediklerini kelimelerle değil ritimlerle hissedebiliyoruz. The Chemical Brothers uzun zamandır pop teklileri ile akılda kalmış olsa da son albümünden sonra elektronik müzikte de ne kadar iddialı olduğunu görüyoruz.

Albümde kendimizi müziğin kucağına ilk olarak Eve Of Destruction ile bırakıyoruz. Ekibin üyesi Tom Rowlands, Norveçli sanatçı Aurora’nın vokal olarak eşlik ettiği bu şarkıyı zamanın belirgin acısı olarak tanımlıyor. Tekno funk özelliklerini barındıran Eve Of Destruction, albümün ezber bozan temel yapı taşlarından biri. Eğlenceyi merkez parolası haline getirmiş No Geography, hızla yükselen melodileriyle bizi bir anda "We’ve Gotta To Try" ile yeni başlangıca sürüklüyor. Aynı şarkı ayrıca 2019 Formula 1 Sezonu için tanıtımında da kullanıldı. Ayrıca We’ve Gotta To Try, Formula 1 otomobillerinin hızını yansıtmak için dakikada 15.000 vuruşa kadar yükseliyor bir bakıma dünyevi yarışı müzikle hissetme şansı tanıyor. Müziğin ve duyguların her halini barındıran bu albüm arkasında bir deneyim olduğunu açıkça gözler önüne seriyor.

Kendinizi bıraktığınızda içinde kaybolacağınız No Geography, son yıllarda tanık olduğumuz elektronik müzik örnekleri arasında The Chemical Brothers farkı ile bir adım öne çıkıyor. Albümde farklı dünyaları barındıran şarkılar kusursuz bir harmoni ile birbirlerine uyum sağlarken aşırı duygu modları için bir labirent etkisine sahip. No Geography, birçok güçlü yönüyle The Chemical Brothers’ın deneyimlerini sağlam bir şekilde kanıtlayan albüm oldu.