canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

The Doobie Brothers - The Captain And Me

The Doobie Brothers’ın 1973 yılında Warner Bros. Records etiketiyle yayınlanan The Captain And Me, grubun hit şarkıları olan Long Train Runnin, China Grove ve Without You’nun yer aldığı albüm. Albüm o kadar başarılı oldu ki Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği’nden iki kere Platinum sertifikası kazandı.



The Captain And Me, The Doobie Brothers’ın funk ile California folk-country rock türlerini harmanladığı bir albüm. Grubun üçüncü stüdyo albümü olan bu çalışma, diğer albümleri Toulouse Street ve The Doobie Brothers’a göre çok daha fazla dikkat çekti ve içerisinden birçok hit şarkı çıkardı. Her ne kadar üç albüm arasında en başarılı olan The Captain And Me olsa da grup üç albümde de yapımcı olarak Ted Templeman ile çalıştı. Warner Bros. etiketiyle çıkan albümün kapak tasarımı için ise şirketin film stüdyolarının birinden getirilen bir at arabası kullanıldı.

Albüm, rock ve funk türlerinin harmonisi barındıran Natural Thing ile başlıyor. Şarkıdaki korna benzeri efekti yaratanlarsa Malcolm Cecil ve Robert Margouleff. İnsanı içine alan melodisi ve sözleriyle Natural Thing, Allman Brothers ve Eagles arası bir yerde duran orta tempolu bir şarkı olarak karşımıza çıkıyor. Sonrasındaysa albümün ve grubun en çok sevilen şarkılarından biri olan Long Train Runnin’ gününüzü neşelendirecek ritmiyle dinleyiciye pozitif enerji yüklüyor. Grubun sahnede sadece enstrümantal olarak çaldığı şarkı, Templeman’ın Johnston’ı bu besteye söz yazmaya ikna etmesiyle ortaya çıktı. Normalde bestesinde bulunmayan mızıka solosu da sözlerle beraber eklendi.

Funk’ın baskın olduğu bir şarkıdan rock tınısının baskın olduğu albümün hitlerinden China Grove dinleyiciyi karşılıyor. Etkili nakaratı ve prodüksüyonu titizlikle yapılmış bu şarkının ismi Teksas’ta gerçekten var olan bir yerden gelse de şarkıda anlatılan hikaye tamamen kurgu. Dark Eyed Cajun Woman ise şarkının isminden de anlaşılacağı üzere daha karanlık bir havaya sahip. Simmons’ın katkısının bulunduğu ve romantik yanını gösterdiği şarkılar ise Clear As The Driven Snow ve South City Midnight Lady, John Denver esintili akustik folk şarkıları. Albümün sonlarına doğru ise final için bir köprü görevi üstlenen Ukiah’nın bitiminde albüme ismini veren The Captain And Me şarkısıyla grup ritmi hızlandırarak dinleyiciyi bitiş çizgisine çabucak vardırıyor.

The Captain And Me, söz ve müziğin uyumuna dair örnek olabilecek ve grubun müziğinin özünü sembolize eden bir The Doobie Brothers albümü. Grup bu albüm sonrasında ticari olarak daha başarılı işlere imza atmış olsa da The Captain And Me, her zaman daha farklı bir yerde durarak başka müzisyenlere ilham kaynağı oldu.