canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Lewis Capaldi - Divinely Uninspired To A Hellish Extent

Yükselen yıldız Lewis Capaldi, çıkış albümünün 15 şarkılık geniş versiyonunu yayınladı. İskoç şarkıcı, kendine özgü sesine eşlik eden piyano sesleriyle sarsıcı ve duygusal bir albüme imza attı. 23 yaşındaki şarkıcı, ilk albümünden şarkılarıyla listelerde en üst sıralarda.



Albümün genişletilmiş versiyonu, 22 Kasım'da Vertigo, Capitol Records ve Universal Music etiketiyle piyasaya sürüldü. Grace, Someone You Loved, Hold Me While You Wait gibi teklileri albümden beklentiyi yükseltmişti. Nitekim albümden önce çıkan bu tekliler, İngiltere ve Amerika'da listelerin üst sıralarına yerleşti. Lewis Capaldi'nin yazdığı şarkılar sözleriyle büyülerken, müzikte daha çok bilgisayar seslerini duyduğumuz bu günlerde yalın vokaliyle de ön planda.

Albümün ilk şarkısı Grace hüzünlü ama ritimli bir selam verirken, bize Capaldi’nin üstesinden gelmeye çalıştığı eski bir ilişkisinden bahsediyor. Capaldi, bu şarkıda eski partnerinin zarafetini derinlerden geliyormuş hissi uyandıracak şekilde piyano sesiyle anlatıyor. Albüm, Grace’den çok daha yalın bir şarkı olan Bruises ile devam ediyor. Capaldi, bu şarkıyı 20. yaş gününde yazdı. Sanatçı, sıkı programından dolayı şarkının prodüksiyonunu geliştirme fırsatı bulamadı. Fakat menajeri şarkıyı bu şekilde çıkarma kararı aldı. Şarkı sadece piyano ve vokal sesinden oluşuyordu. Capaldi, şarkıdaki bu çıplaklığın kendi sesine ve şarkı sözlerine vurgu yapmak için olduğunu söyledi.

Albümün bir diğer yıldızı ise hiç şüphesiz Someone You Loved. Çıktığı günden bu yana listelerin üst sıralarında hala yerini koruyor. Bu şarkıda da, huzurlu bir piyanonun Capaldi'nin özlediği eski bir ilişkisine eşlik etmesini dinliyoruz. Capaldi, albüm neredeyse bittikten hemen sonra bir şarkı daha yapmak istedi. 45 dakika boyunca piyanonun başında kendinden nefret ederek oturduktan sonra, 15 dakikada Someone You Loved'ın nakaratını oluşturdu. "Albüm bu şarkı olmadan patlardı." diyen Capaldi'nin uzaktan akrabası Doctor Who yıldızı Peter Capaldi'yi, Someone You Loved'ın klibinde görebilirsiniz.

Albüme sonradan eklenen şarkılardan Before You Go, hiç şüphesiz albümün en iyi şarkılarından. Bu şarkıda diğerlerinden farklı olarak hızlı bir gitar ve davul seslerini duyuyoruz. Bir insanın, kendine yakın gördüğü birinin intiharından bahseden şarkının sözleri ise çok derin; "So, before you go was there something I could've said to make your heart beat better?" Çaresiz bir suçluluk duygusunu anlatan şarkı, teması ayrılık olan albümde de farklı bir yere sahip.

Albümün genişletilmiş versiyonu, uzun ilişkileri, alışkanlıkları, ayrılıkları ve özlemleri odağına alıyor. Capaldi, kendi hayatından esinlense bile insanların şarkıyı istedikleri gibi yorumlayabileceğini söylüyor. Müziğini tanıtmanın yolunun onu sesiyle ve sözleriyle ön plana çıkarmak olduğunu ekleyen Capaldi, bize Adele'in Someone Like You zamanlarını da hatırlatıyor. Beklentilerimizi yükselten Lewis Capaldi bu ilk albüm deneyiminin onu çok zorladığını, beklediğinden daha yoğun bir tempoda çalıştığını belirtse de albümün buna değdiği kesin.