canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Harry Styles - Fine Line

Harry Styles, yakın zamanda ikinci stüdyo albümü Fine Line ile karşımıza çıktı. One Direction'dan ayrılmasının ardından solo kariyerine hızlı bir giriş yapan Styles, 60'ların ve 70'lerin esintileriyle mistik bir pop-rock albümüne imza attı. Şarkıcı, sevecen bir pop grubu üyesi kimliğinden sıyrılarak hızla bir rock yıldızı olma yolunda ilerliyor.



Harry Styles adlı ilk albümü ile Styles'ın tarzını başarılı bir şekilde değiştirdiğine tanık olduk. Kimi insanlar ona artık ''rockstar'' bile diyordu. Beklentileri yükselten Styles, söz yazarlığı ve retro dokunuşları ile öne çıkardığı ikinci albümünü 13 Aralık'ta piyasaya sürdü. Columbia etiketiyle çıkan albümde Styles'a Grammy ödüllü Kid Harpoon gibi başarılı isimler eşlik etti. Albümden önce çıkan tekliler Watermelon Sugar, Lights Up ve Adore You albümün tarzı hakkında merak uyandırırken, pek çok övgü de topladı.

Lights Up, Fine Line'dan önce çıkan ilk tekliydi ve taşıdığı R&B havasıyla Styles fanlarına ufak bir sürpriz yaptı. Styles, diğer teklisi Adore You hakkında ''Albümün en pop tarzındaki şarkısı olabilir.'' derken bu şarkıda Bowie, Van Morrison gibi isimlerden etkilendiğini söyledi. Ayrıca Adore You'nun klibi fantastik konusuyla dikkatleri çekti. Klip kimsenin gülümsemediği ufak bir adada farklı olarak doğan Harry Styles'ın bir balıkla arkadaşlık kurmasıyla alakalıydı. Albümün en popüler şarkısı Watermelon Sugar ise, Harry Styles'ın Tyler Johnson ve Tom Hull gibi isimlerle günlerce sıkı bir şekilde çalışmasının ürünü oldu. Akılda kalıcı nakaratı “Watermelon sugar high” ile eski bir yaz gününün hatırasını anlatırken şarkı, soğuk havalarda içimizi ısıtan sözlere sahip.

Albümün ilk şarkısı Golden'da, Styles'ın önceki albümünde de izine rastladığımız 70'lere ait soft rock barınıyor. Şarkıda, çok katlı ve harmonik gitar sesleriyle Styles'ın partnerini bir güneşe benzettiğini fakat gün batımının da kaçınılmaz olduğunu dinliyoruz. Harry Styles, şarkı sözü yazarken kendi hayatını tamamen yansıtmaya biraz çekindiğini söylüyor. Fakat albümün bir diğer başarılı şarkısı Falling'de, Harry Styles'ın istemediği birine dönüşmesiyle beraber aşkını sorgulaması apaçık anlatılıyor.

Styles, son zamanlarda müziğiyle beraber giyiminde de daha cesur davranarak pop-star imajını akıllarımızdan tamamen silmeyi başardı. Fine Line, daha şimdiden Rolling Stones'un Top 200 listesinde 1 numaraya yükseldi. Milyonlarca kişi tarafından indirilen ve yüz binlerce satan albümün hazırlanma süreci Harry Styles için çok uzun olmuş olsa da, albüm genç şarkıcının karşılaştığı zorluklara değmiş gibi görünüyor.