canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Green Day - Father Of All...

Green Day'in on üçüncü albümü Father Of All..., beklenenin aksine politikadan uzak, sadece punk-pop ve rock&roll hakimiyetinde olan umursamaz bir albüm. Zor zamanlar geçirdiğimiz bu dönemde dinlerken 25 dakikalığına dünyadan uzaklaşacağınız bu canlı ve özgün albüme biraz daha yakından bakalım.



7 Şubat'ta albüm, Reprise Records etiketiyle piyasaya çıktı. 34 yıllık kariyerine 6 tane başkan, beş savaş ve pek çok ekonomik kriz sığdıran Amerikalı grubun bu albümünün tamamen politik eleştirilerle dolu olması bekleniyordu. Fakat bunun yerine yeni albümünde sadece dansa ve punk'a yer veren grubun solisti Billie Joe Armstrong, Trump için şarkı yazarak vakit harcamak yerine orta yaşlı rockçılar olarak sevdikleri şeyler hakkında birkaç şarkı yazmayı tercih ettiklerini söyledi. Onları 90'lı yıllarda yitip giden rock gruplarından biri olmaktan kurtaran, George W. Bush dönemini anlatan American Idiot adlı albümünde grup korkuyu ve öfkeyi sanata dönüştürmüştü. Green Day, bu sefer politik mesaj vermekten kaçınarak şaşırttı.

Albümün ilk teklisi ve açılış şarkısı Father Of All..., argo olan orijinal ismine rağmen düşünülenin aksine Beyaz Saray'a gönderme değil. Hatta bir Green Day şarkısına da benzemiyor. Father Of All..., daha çok genç üniversitelilerin partilerde çalacağı, olgunlaşmamış bir rock şarkısı. Albümün prodüktörünün daha önceden Taylor Swift ve Carly Rae Jepsen ile çalışmış Butch Walker olduğu düşünülürse bu durum çok şaşırtıcı değil. Albümün ikinci teklisi Fire, Ready, Aim, Green Day'in Amerika'da Ulusal Hokey Ligi ile yaptıkları anlaşma sonucu çıkan bir şarkı. Hokey arenalarında çalan şarkının sözleri ise, düşünmeden aptalca davranan insanları anlatıyor. Armstrong, şarkının ''düşünmeden yol açtıkları günlük rezilliklerini'' anlattığını söylüyor.

Üçüncü şarkı Oh Yeah!, Joan Jett'in söylediği Do You Wanna Touch Me'nin değiştirilmiş bir versiyonu. Albüme ısınmamızı sağlayan şarkı, arka vokalleri ve ritmiyle bizi canlandırırken sözleriyle de bize mutluluk veriyor: ''Everybody is a star, Ain't it funny how we're running out of hope?'' Albümdeki şarkıların ismi, 47 yaşındaki Billy Joe Armstrong'un yaşıyla biraz çelişiyor. I Was A Teenage Teenager, Pixies'in bası ve Weezer'ın ritimleriyle, büyülerken gençleştiren bir şarkı. Yaşlılara ve kendini yaşlı hissedenlere derman olan bir diğer şarkı Meet Me On The Roof ise hafif bir yaz şarkısı. 50'lerde geçen şarkının klibi bir liselinin randevusunu anlatıyor. Klipte ünlü oyuncu Gaten Matarazzo oynuyor.

Father Of All... oldukça yüksek bir enerjiye sahip. Sizden sadece 25 dakikanızı isteyen albüm, karşılığında memnun kalmanızı garantiliyor. American Idiot'ın kapağı elinde el bombası tutan bir kalpken, Father Of All...'unki ise gökkuşağı kusan tek boynuzlu at. Bunun verdiği tek bir mesaj var: Hiçbir mantık ya da anlam aramayın, sadece tadını çıkarın!