canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Iggy Pop - Every Loser

Punk’ın en önemli isimlerinden biri olan Iggy Pop, 19.solo albümü ile inanılmaz bir geri dönüş yaptı. Iggy Pop, yıllar içinde birçok farklı müzik türünde işlere imza atsa da her zaman punk’ın büyükbabası unvanını korumaya devam ediyor. 76 yaşındaki sanatçı çıkardığı son albüm olan Every Loser’la bu unvanı sonuna kadar hak ettiğini bir kez daha kanıtladı.
(Okuma Süresi: 1,5 dakika)



I Wanna Be Your Dog, Gimme Danger ve Tv Eye gibi punk müziğin en ikonik şarkılarından bazılarına imza atmış olan The Stooges grubunun aynı zamanda bir zamanlar vokalistliğini yapan Iggy Pop, son albümünde bu döneme ait izler kullanıyor. Iggy Pop, bu albümünde Guns N’ Roses'dan Duff McKagan ve Red Hot Chili Peppers’dan Chad Smith ile çalışıyor. Albümün ilk şarkısı olan Frenzy’de "I’m in a frenzy" diye bağıran 76 yaşındaki Iggy Pop adete bize geri döndüğünü bu çığlıkla söylüyor.

Albümün çıkış şarkısı olan Strung Out Johnny’de Iggy Pop bağımlılıklarıyla ve geçmişiyle yüzleşiyor. Hayatı boyunca bağımlıkla mücadale eden sanatçı bu şarkısıyla bizleri bu sürece dahil ediyor. Klibinde bu durumun onu aslında nasıl içten içe çürüttüğünü anlatan Iggy Pop, klibin bazı noktalarında eski görüntülerini göstererek bizleri geçmişiyle karşı karşıya bırakıyor.


Love becomes compulsive
It's wiser to say no
God made me a junkie
But Satan told me so


You're strung out, Johnny
And you can't get away
You're strung out, Johnny
And now it's time to pay


First time, you do it with a friend
Second time, you do it in a bed
Third time, you can't get enough
And your life gets all fucked up


Albümde yer yer The Stooges’ı anımsasak da grup kendini en çok Modern Day Rip Off’u dinlerken akıllara getirtiyor. Kesinlikle 70’ler Amerikan punk’ı hayranlarının tüylerini diken diken edecek bir şarkı. Bu şarkıyı dinlerken Iggy Pop hala 70’lerde dum dum çocuklarıyla takılıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Iggy Pop, eski grubu olan The Stooges'da iken grup arkadaşlarına dum dum çocukları diye hitap ediyordu. Hatta Dum Dum Boys adlı bir şarkısı dahi var.

I'm guilty as sin
But I know how to win
I don't know how to die
I don't know how to cry


Albümün yedinci şarkısı olan Neo Punk, aynı zamanda punk’ın kurucu isimlerinden biri olan Iggy Pop’un her zamanki meşhur alaycı tavrıyla punk’ı tiye aldığı bir şarkı. Yıllar içinde bu müzik türünde birçok olaya şahit olan sanatçı, gözlem yeteneği ile birlikte yılların deneyimini konuşturuyor.

I'm a mini thug, I'm all jacked up on drugs
I'm a Neo Punk
Emotionally, I'm a celebrity
I'm a Neo Punk
I don't have to sing, I got publishing
I'm a Neo Punk
I can puke and drool in your swimming pool
I'm a Neo Punk (help)


Iggy Pop’un kendine has tarzını yıllar sonra tekrar gösterdiği bu albümüyle hayranlarını çok mutlu ettiğine eminiz. İyi dinlemeler!