canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Paramore - This Is Why

2004 yılında kurulduğundan beri başarılı işlere imza atmaya devam eden Paramore, altıncı stüdyo albümü ile karşımızda. Misery Business ve Ignorance şarkıları ile çıkış yapan grup daha sonrasında Twilight filminin soundtrack’ında da yer alarak tanınırlıklarını iyice attırdılar. 6 seneden beri albüm çıkarmayan Paramore, This Is Why ile müzik piyasasına iddialı bir geri dönüş yaptı diyebiliriz.
(Okuma Süresi: 2 dakika)



Son albümleri olan After Laughter’ın neşeli ve şen şakrak havasına göre daha sakin olan This Is Why dinleyenler tarafından oldukça beğenildi. Albümün yazılmasında pandemi dönemi ve pandemiden sonraki hayat çok büyük bir rol oynuyor. Efsanevi bir söz yazarı ve vokalist olan Hayley Williams, bu albümde yer yer alışılmış tarzının dışına çıkmış diyebiliriz.

Albümün açılış şarkısı olmasına rağmen en son yazılan şarkılardan biri This Is Why. 6 sene ara veren Paramore, yeni albümlerini iddialı bir şarkı ile açıyor diyebiliriz. Şarkının sözleri, dünyanın günden güne daha acımasız ve daha bencil bir yere dönüştüğünü anlatıyor. Grup, dünyada sürekli bir kavga halinin ve kargaşanın hakim olduğunu ve bu karışıklıklara katılmaktansa uzak durup kendimizi bu durumlardan izole etmenin daha iyi geldiğini savunuyor. Albümün yazılmasında etkili olan pandemi süreci bu şarkının yazılma sürecinde de etkisini göstermiş. Şarkının bazı kısımlarında da pandemi zamanındaki yavaş ve sakin hayatımızdan sonra gelen o ani hayat temposu üzerinde durulmuş.

This is why I don't leave the house
You say the coast is clear
But you won't catch me out
Oh, why? This is why


Better have conviction
'Cause we want crimes of passion
Survival of the fittest
You're either with us or you can keep it


To yourself (to yourself)
To yourself (to yourself)
To yourself, yourself, yourself
To yourself (to yourself)


Gitar riff’lerinin ve vokallerin dikkat çektiği albümün ikinci şarkısı olan The News albümdeki en hareketli şarkılardan biri. Paramore’un son yıllarda kaydığı pop tarzından ziyade, eski 2000’lerdeki tarzlarına daha yakın bir şarkı olmuş. Şarkıyı dinlerken ister istemez Paramore’un eski şarkıları geliyor akıllara.

Diğer şarkılardan farklı olarak Running Out Of Time şarkısının yazılma sürecinde Hayley Williams, 19 yaşında Taylor Swift’le yaşadığı bir anısına dayanıyor. Sözlerinde hayatın koşuşturmacasında her şeye zaman ayırmaya çalışırken kendini kaybettiğinden bahsediyor sanatçı. Hiçbir şey için yeterli zaman olmadığından ve bundan dolayı da büyük bir kaygı duyduğunu da belirtiyor ayrıca.

I'm always running out of time
I'm always running out of time


Nevermind I just hit the snooze on my alarm twenty times
I was just so tired
There was traffic, spilled my coffee, crashed my car
Otherwise woulda been here on time
Shoulda, coulda, wouldn't matter
Ultimate alibi
You know it's a lie
There was a fire! (metaphorically)
Be there in 5! (hyperbolically)


Albümün dördüncü şarkısı olan C'est Comme Ça’da da eski Paramore’u görüyoruz. Şarkı aynı zamanda da This Is Why albümünün son tekli şarkısı kendisi. “C'est Comme Ça” tabirininin Türkçeye çevrilmiş hali ise “bu şekilde” veya “böyledir” denebilir. Şarkının sözlerinde de şarkının isminden anlaşılacağı üzere, insanın kendini başkalarına ve kendine kanıtlama çabası hakim.

Albümün son şarkısı olmasına rağmen albümdeki ilk yazılan şarkı. Albümdeki sakin ve duygusal şarkılardan biri Thick Skull. Sözleri aynı hataları tekrar tekrar yapsak dahi pes etmeden önümüze bakıp devam etmemiz gerektiğini söylüyor. Hatta şarkının belli kısımlarında yaptığımız hatalar ile de yüzleşmemiz gerektiğini belirtiyor Hayley Williams.

I am a magnet for broken pieces
I am attracted to broken people
I pick 'em up and now my fingers are bleeding
And it looks like my fault
And it looks like I'm caught red-handed


Hit over the head, epiphany
Over my head, repeatedly
Thick skull never did nothing for me
Same lesson again? Come on, give it to me
Give it to me, give it to me, give it to me


6 yıl aradan sonra müzik piyasasına This Is Why albümüyle sağlam bir geri dönüş yapan Paramore, bu albüm sayesinde onca yıl beklememize değdi dedirtti.
İyi dinlemeler!