canlı yayın
rock
easy
karışık kaset
hit
40 haramiler

Son 5 şarkı:

İstek: canlı yayın

Gönder
İstek şarkınız başarıyla gönderildi
Lütfen adınızı girin

Ed Sheeran - No.6 Collaborations Project

2005’te müzik dünyasına katılan Ed Sheeran 2 senelik sessizliğini ortalığı kasıp kavuran bir albüm çalışmasıyla bitirdi. Rap, rock, R&B, country, dans müziği, pop gibi birbirinden farklı müzik türünü icra eden sanatçıların buluştuğu bu albüm, çeşitliliği ile kendini diğer albümlerden ayırıyor.



I Don’t Careve BLOW gibi teklilerle kendini belli etmeye başlayan albüm, Sheeran’ın bizi şaşırtacağının sinyallerini önceden verdi. Taze bir albüm olmasına rağmen No.6 Collaborations Project, önceki albümlerinin başarısına yakın bir çizgi tutturarak Sheeran’ı listelerde ön sıralara taşımaya başladı.

Ed Sheeran dediğimizde aklımıza gelen ilk şey aşk şarkıları oluyor. Sheeran, No.6 Collaborations Project ile bu kült algıyı tamamen yıkmış durumda. Solo olarak duymaya alıştığımız Sheeran’ın bu son albümü Eminem, Cardi B, Camila Camello gibi birçok sanatçının işbirliğiyle gözleri kendine çekmeyi başardı.

Albümde öne çıkan şarkılardan biri Justin Bieber’ın eşlik ettiği I Don’t Care. İkili daha önce Bieber’ın albümü için “Love Yourself” isimli şarkıda bir araya gelmişti. Bieber ve Sheeran, o zaman elde ettikleri başarıyı I Don’t Care ile tekrar yakaladı. Shape Of You’da olduğu gibi hareketli bir ritmin şarkıya hakim olması bize "÷" albümünü anımsatıyor. I Don’t Care’den sonra BLOW’a kulak verecek olursak Ed Sheeran algıları tamamen yıkılıyor. Albümün en farklı üyesi benim diyen BLOW, rock müziği sonuna kadar hissettiriyor. Tüm prodüktörlüğünü Bruno Mars’ın üstlendiği bu şarkıda gitar ve davulda Mars’ı dinleyebiliriz. Ayrıca, country müziğe eğilimli Chris Stapleton da BLOW’un bir parçası olarak karşımızda. 70’lerdeki rock müziği anımsatan bu şarkı, üç farklı müzik türünü icra eden üç farklı adamın bir araya gelmesiyle ortaya çıkarak No.6 Collaborations Project isminin hakkını vermekte.

Albümün derinine indikçe çok farklı türler ve çok farklı isimlerle karşılaşmak mümkün. Bir sanatçının kendi müziğinin dışına çıkabileceğinin en başarılı kanıtı olan No.6 Collaborations Project, farklı dünyaları uyum içinde bulundurmakta. Akıllardan zor silinecek bu deneyim, hırsı ve getirdiği büyük etkiyle Sheeran’ın kariyerine ses getiren bir giriş yaptı.